SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sabırlı Olmalıyız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeni Malatya Spor'un son haftalarda iyi mücadele ettiğini ve bunun sonuca yansıyacağına inandıklarını söyledi.

İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Çakır, Akçaabat Sebatspor maçını kazanarak, seri galibiyetler yakalamak istediklerini ifade ederek, "Futbolun uzun soluklu bir iş olduğunu biliyoruz. Bir takım oluşturuyoruz. Bir sezonda bile bir takımı oluşturabilmek çok kolay değil. İlk maçlarda takımın uyumlu olmaması ve takım oyunu oynayamamasından kaynaklanan mağlubiyetler aldık. İlk 2-3 hafta takım iyi değildi ama son 2-3 haftadır takım çok iyi bir futbol ortaya koyuyor. Bununda mutlaka neticeye yansıyacağına inanıyoruz. Bu hafta inşallah galip gelerek, bundan sonrada galibiyet serisini sürdürürüz diye ümit ediyorum. Gelimle sürecine baktığımız zaman yeni futbolculardan oluşması ve birbirleriyle çok az maç yapmalarından kaynaklanan bir dezavantaj var. Ama ilk maçtan son maça kadar dikkat ettiğiniz zaman bir takım oyununun oluştuğunu göreceksiniz. Buda inşallah bizlere galibiyeti ve mutlu sonuçları getirecektir" dedi.

"HERKESTEN BİRAZ SABIR İSTİYORUZ"

Çakır, amaçlarının Malatya'yı üst liglerde temsil eden bir takım oluşturmak olduğunu kaydederek, "Sadece galibiyet aldığı için takım destekleme olmaz. Yenersiniz, yenilirsiniz ya da berabere kalırsınız. Ama önemli olan şehrin takımının sağlam zeminlere oturması ve geleceği olacak bir yapı kazandırılmasıdır. Geçici birkaç galibiyet alıp, takım ruhunu yakalayamamanın da bir esprisi olmaz. Dolayısıyla seyircilerimizin anlayışlı ve sabırlı olması gerekiyor. Maç izlemeye gelmeleri lazım. Sadece iyi günde
takım destekleme olmaz. Bu dünyanın hiçbir yerinde yok. Ama bizde maalesef takım bir maç kaybettiği zaman yönetimin, kamuoyunun ve futbolcuların tamamen üzerine gidiliyor. Bu takımı demorolize ediyor. Bu da takımı olumsuz yönde etkiliyor. Futbol, seyircisiz olmaz. Futbol seyircisiyle güzeldir. Ama seyircinin de sadece galibiyetlerde takımın arkasında olması doğru değil. Eğer mağlubiyete tahammül edemeyecek bir seyirci kitlesi varsa seyirsi olmasa takım daha başarılı olur. O nedenle seyircinin bilinçli ve takımı sahiplenen bir yapıda olması gerekiyor. İnşallah seyircilerimiz Malatya'nın her iki takımını da sahiplenir. Amacımız Malatya'yı üst liglerde temsil eden bir takım oluşturmak. Bunun içinde sabır ve destek gerekiyor. Herkesten biraz sabır istiyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız