SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sabotaj İddiası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde çıkan yangınlarda 2 ev kullanılmaz hale gelirken, 1 evin de çatısı yandı. Köylüler sabotaj iddiasında bulundular.

YANGIN..
Edinilen bilgiye göre ilçenin Topraktepe köyünde, Hüseyin Esen ve Ali Rıza Esen'in evlerinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın, bitişikteki Halil Karakoç'un evine de sıçradı. Büyüyen yangın, ihbar üzerine olay yerine gelen Doğanşehir ve Sürgü Belediyeleri itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Hüseyin Esen ve Ali Rıza Esen'in ailelerinin İzmir'e akraba ziyaretine gitmeleri nedeniyle evde kimsenin bulunmadığı belirtilirken, çıkan yangında evlerin kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Alevlerin sıçradığı Halil Karakoç'a ait evin çatısı yanarken, dumandan etkilenen bir kadının da otomobille hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

SABOTAJ İDDİASI..
Bu arada Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Topraktepe köyünde 2 evin kullanılmaz hale gelmesi ve 1 evin de çatısının yanmasından sonra olay yerine giden İlçe Kaymakamı Cevdet Atay, inceleme yapıp halkın sorunlarını dinledi.

İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Tolga Baş'la birlikte yangından zarar gören evleri gezen ve bilgi alan Kaymakam Cevdet Atay, "Bu soruna birlikte çözüm getireceğiz. Siz yardımcı olmazsanız biz bir şey yapamayız. Bize yardımcı olun ki failleri yakalayıp sizleri bu sıkıntıdan kurtaralım" dedi.

Köylüler ise sabotaj yapanların bulunamamasına tepki gösterdi. "6 senede 6 tane ev yandı. Her yıl 10 ila 15 harman yanıyor, araba yanıyor, traktörlerimiz yanıyor" diye feryat eden köylüler, yetkililerden faillerin bir an önce bulunup ortaya çıkartılmasını istedi.

DİĞER YANGINLAR..
Öte yandan Arguvan’ın Kızık Köyünde akli dengesi bozuk olduğu bildirilen C.B.’nin, 05.30 sıralarında evindeki küçük mutfak tüpüyle yemek yapmak istediği sırada battaniyelerin tutuşması sonucu yangın çıktı. Yangını söndürmek için eve giren köylülerden, eski muhtar İ.B. çatıdan düşen kiremit ve ağaçların altında kalarak kafasından ve göğsünden yaralandı. Yangında ev hasar görürken, İ.B. Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.

Yazıhan’ın Hamidiye Köyünde C.U.’ya ait samanlıkta elektrik kontağı sonucu çıkan yangında ot kesme ve buğday serpme makineleri kısmen yandı. 02.30 sıralarındaki yangına itfaiye müdahale etti.

Yazıhan’ın Mısırdere Köyünde H.Y.’ye ait evin üzerinden geçen elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu çıkan yangında ev kısmen, garaj bölümünde bulunan 44…709 plakalı otomobil ise tamamen yandı.

Yazıhan ilçesi Çavuş Köyünde, Z.K. adlı kadın tandırda ekmek yaptıktan sonra ateşi söndürmeden ayrılınca sıçrayan kıvılcımların neden olduğu yangında 2 ton buğday ve 6 ton saman tamamen yandı, evde hasar meydana geldi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız