SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sabotaj İhtimali Var mı?'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:25:43
'Sabotaj İhtimali Var mı?'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan Şanlıurfa'ya nakledilmekte olan patlayıcı madde yüklü kamyonun çıkan yangın sonucu içerisindeki mühimmatla birlikte havaya uçması, askerlerin dikkati sayesinde büyük bir facianın önüne geçilip, 2 hafif yaralı ve maddi hasarla atlatılması olayı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından, bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşındı.

SORU ÖNERGESİ VERDİ..

Ağbaba'nın, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesi şöyle:

"31 Aralık 2014 tarihinde Malatya’dan Şanlıurfa istikametine giden TSK’ya ait patlayıcı yüklü kamyonun Adıyaman Gölbaşı bölgesinde sağ arka tekerinde başlayan yangından dolayı büyük bir patlama meydana gelmiştir. 16 ton dinamit, 2 ton anfi, 3 ton fünye olduğu belirtilen kamyonun patlamasının ardından 400 metrelik bir çukurun oluştuğu ifade edilmektedir.Kamyonu takip eden askeri personelin dikkatli davranması sonucu patlamanın can kaybına sebep olması önlenmiştir.

Bu çerçeveden hareketle;

1-Malatya’dan Şanlıurfa’ya patlayıcı gönderilmesi rutin bir işlem midir? Bu sevkiyatlar yılda kaç kez tekrarlanmaktadır?

2-Sevkiyatın yapıldığı kamyon askeriyeye mi özel sektöre mi aittir?

3-Kamyon sevkiyata başlamadan önce kontrol edilmemiş midir? Yolculuk esnasında sağ arka tekerinde çıkan yangının sebebi nedir? Olayda sabotaj üzerinde durulmakta mıdır?

4-Askerlerin yerinde ve zamanında müdahalesi ile can kaybın önlendiği patlamanın ardından Bakanlığınız tarafından bir inceleme yapılaması düşünülmekte midir?"

OLAY..

31 Aralık 2014 sabaha karşı 03.00 sıralarında Malatya’dan Şanlıurfa istikametine gitmekte olan patlayıcı yüklü kamyonun Adıyaman Gölbaşı Karayolu'nun 26'ncı kilometresinde sağ arka tekerinde yangın çıkmıştı.  Adıyaman Gölbaşı Karayolu Güneykaş köyü içerisinden geçerken askerlerin dikkatiyle fark edilen yangının olası patlamaya neden olacağını anlayan askerler, kamyonun yerleşim biriminden çıkmasını sağlamışlardı. Adıyaman Gölbaşı Karayolu 26. Kilometresi, Kızılhisar Köyünün üst kısmında bulunan bölgede durdurulan patlayıcı yüklü kamyondaki yangın söndürülmek istenmiş, ancak yangının sönmeyeceğini anlayan asker ve görevliler olay yerinden uzaklaşmışlar, o esnada aynı karayolunda ilerleyen bir otomobilde durdurmuşlardı. Askerlerin kamyonu yerleşim biriminden uzaklaştırması ve aynı yolda ilerleyen otomobili durdurması büyük bir facianın önüne geçmiş, patlamada bir asker ve bir özel güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmıştı. Patlamanın şiddeti nedeniyle karayolunda derinliği yaklaşık 7 metre, çapı ise 400 metrekarelik bir alanda çukur oluşmuş, karayolunun yanında bulunan ihata duvarları yıkılırken, 30’a yakın ağaç zarar görmüştü, kamyon ise tamamen küçük parçalara ayrılarak geniş bir alana dağılmıştı.  Kamyonda 16 ton dinamit, 2 ton anfi, 3 ton fünye olduğu belirtilmişti.

ARŞİV FOTO: Patlamanın ardından yolda oluşan çukur ve meydana getirdiği hasar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız