SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sabrımız Taştı!..'

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, içme suyu konusunda sabırlarının taştığını ve Malatya Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Battalgazi Belediyesi Toplantı Salonunda bir basın açıklaması yapan Gürkan, "maalesef bu basın toplantısı sabrımızın taştığı andır" ifadesini kullanarak, “Malatya Belediyesi ile içme suyu konusunda iki buçuk aydan beri, ben ve personelim sabahlara kadar nöbet tutuyoruz. Hakkımız olan ancak, hakkımız olunduğu bilinmeyen bir eylem içerisinde Battalgazi halkı mağdur edilmiştir. Adaletsizliğe uğradık. Su gibi bir nimeti insanların hakkı olmazsa bile, normal şartlarda verilmesi gerekirken, Kapitaj’daki suyun Battalgaziye ait olduğu yasalarla da belirtilmiştir. Her söylediğim kelimede hukuki temel vardır. 8 belediyenin ve Malatya Belediyesi Meclisi’nin aldığı kararlar ortadadır. 8 belediye kaynaktan çıkan suyun nüfus oranına göre alması kararları vardır. Malatya su dağıtımının Avrupa Birliği standartları deniliyor, buradakilere böyle bir standart uygulayabilir misiniz? Siz niye uygulamıyorsunuz?” dedi.

Gürkan, Malatya Belediyesi görevlileri hakkında görevi kötüye kullanma nedeniyle dava açacaklarını kaydederek, “Biz başka belediyeler gibi eylem yapmadık. Aileden aldığımız terbiye ile sabahlara kadar iki aydır mücadele veriyoruz. Yöneticilere yakışmayan tutum ve davranışlarla karşı karşıya kalıyoruz. Hayrına su veriyormuş gibi bir mantık anlayışı var” iddiasında bulundu.

İlgili birimleri göreve çağırdığını ifade eden Gürkan, “Bu haksız, adaletsiz ve insan haklarına uymayan bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Bizim hukuki sürecimiz devam edecektir. Su verilmeyen yerler içerisinde en mağdur olan ilçe Battalgazi ilçesidir. Aksine biz bu küresel ısınmanın Malatya’ya getireceği sonuçları önceden tespit edip, gerekli çalışmalarımızı yapıp, artezyen ile ilgili uygulamaları yaptık. Başka yerlerde kesinti olsa dahi Battalgazi ilçesinde olmaması lazım. Ancak, başka yerlerde kesinti olmuyor, bizim burada oluyor. Bu uygulamadan vazgeçişlmelidir. Doğacak hukuki sonuçlarada herkes katlanır” şeklinde konuştu.

Sünnet Şöleninde protokolde kendisine yer ayrılmaması konusundaki soruları da yanıtlayan Gürkan, “Siyasi bir neden olmaması temennisinde bulunuyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız