SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Saçma, Çarpık ve Nezaketsiz!"

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM)  Başkanı, AKP Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yemekli toplantıda sohbet etti.

Belediyenin ev sahipliği yaptığı yemekli sohbet toplantısıyla ilgili belediyeden gönderilen basın bülteni şöyle:

"Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM)  Başkanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, sivil toplum kuruluş temsilcileriyle düzenlenen sohbet toplantısına katıldı.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından organize edilen Malatya Kaburga Sofrası’ndaki yemekli sohbet toplantısına; Malatya’daki sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yanı sıra Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, Mustafa Şahin ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de katıldı.
 
Toplantıda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Malatya’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.
 
Milletvekili Öznur Çalık da yaptığı konuşmada ziyaretten dolayı Çavuşoğlu’na teşekkür ederek, Avrupa Birliği sürecine girerken Türkiye’de bir ilk yaşandığını söyledi. Çalık, “Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığına ilk kez bir Türk geldi. Onun adı Mevlüt Çavuşoğlu. Bizi Avrupa Konseyi’nde temsil ediyor. Layıkıyla temsil ediyor. Değerli Başkanıma hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum” dedi.
 
Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise toplantıyı düzenlemesinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.
 
Malatya’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Malatya Milletvekillerinin daveti üzerine Malatya’ya geldiğini belirterek, bu davetten dolayı milletvekillerine teşekkür etti.
 
Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Dünyadaki Demokratik Gelişmelere Avrupa Parlamenterler Meclisi’nin ve Türkiye’nin Katkıları’ konulu konferansa katılmak üzere Malatya’ya geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Bu vesileyle bu öğlen sofrasını düzenleyen, bizleri davet eden ve Malatya’ya geldiğim saatten bu yana bizlere çok büyük bir misafirperverlik gösteren, yalnız bırakmayan değerli Belediye Başkanımıza ve mensubu olmaktan gurur duyduğum AK Parti’min çok değerli İl Başkanı’na da ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasının ardından sohbet toplantısına katılan konuklar tarafından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı."
 
BELEDİYEYİ ZİYARET..

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM)  Başkanı AKPi Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu beraberinde Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a nezaket ziyaretinde bulundu.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 23 Aralık Cuma günü akşam saatlerinde gerçekleşen ziyaretin anısına Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM)  Başkanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na kayısı hediye etti.
 
Ziyaret sırasında Milletvekili ve AKPM Başkanı Çavuşoğlu’na kayısı hediye eden Milletvekili Öznur Çalık ise, “Bu kayısıyı özellikle Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde dağıtmanızı rica ediyorum”  dedi.
 
FRANSA'YA TEPKİ..

Çavuşoğlu, AKP İl Başkanlığını da ziyaret etti. Ziyareti sırasında Fransa'da alınan Ermeni Soykırım Yasası ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı, AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu,   "Fransa'nın Meclisi'nden geçirdiği, yüzde 10 katılımın bile olmadığı, yaklaşık 45 milletvekilini sadece evet dediği bir oylamada geçirdiği tasarı konuşulacak ve değerlendirilecek. Sarkozy'nin bugün bunu Meclis'e getirmesinin sebebi, Fransa'daki seçimlerdir. Yani desteğini kaybetmiş olan Sarkozy'nin o kaybettiği destekleri geri alma çabalarıdır. Ama bu çabalar bize göre, beyhude çabalardır. Artık ne Fransa'da, ne Türkiye'de, nede başka ülkelerde vatandaşlar popülizme prim vermiyor. Popülist politikalara sandıkta da prim vermiyor, diğer alanlarda da prim vermiyor, rağbet göstermiyor. Dolayısıyla bu bakımdan beyhudedir. Tasarının içeriği bakımında da çarpıktır, ucubedir vede uygulaması mümkün olmayan bir tasarıdır.  İnsan haklarını temelden sarsar bir yasa tasarısını ister Meclis'ten geçsin, ister milletvekilleri karar versin, isterse referandum olsun bu kabul edilemez. Hatta temel hak ve özgürlüklerin Meclis tarafından yada referandum tarafından oylanması bile kabul edilemez. İnsanların en inanç özgürlükleri, ifade özgürlükleri konusunda referanduma gidilmesi bile doğru değildir. Bu bugüne kadar bizim öz fikrimiz değildir, Fransa'nın da üye olduğu, demokrasi ve hukukun üstünlüğü savunan uluslararası örgütlerinde savunduğu bir felsefedir. O nedenle hangi bakımdan bakarsanız, son derece çarpık ve maalesef nezaket kurallarına uymayan bir yöntemle Meclis'ten geçirdiler" şeklinde konuştu.
 
Çavuşoğlu şunları söyledi, "Bu süreçten Fransa zararlı çıkar. Türkiye Cumhuriyeti'ni etkilemez. Ama biz ifade özgürlüğünün önünde böyle bir engel koymaya çalışan Fransa'ya karşıda gereken cevabı verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Dünden itibaren de zaten bunları uygulamaya koyduk. İnşallah Fransa bu noktada kalır. Daha ileriye götürmez. Bunun yasallaşması için senatodan da geçmesi gerekiyor. Daha sonrada cumhurbaşkanını onaylaması gerekiyor. Dolayısıyla senatoya getirmeden bu işi kapatırlar ve bu saçmalık burada sona erer. Hangi bakımdan düşünürseniz düşünün, değerlendirirseniz, değerlendirin aklı başında olan bir insanın ve demokrasiye, insan haklarına en ufak inancı olan kurumların ve kişilerin kabul edeceği bir gelişme değildir."
   
Çavuşoğlu, "Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı olarak bu konulardaki açıklamalarımı yapıyorum. Fransız parlamenterler ile görüştük. Şu konuyu söyleyebilirim, Fransız delegasyonunda olup ta, Meclis'e katılıp bu tasarıya oy kullanan bir arkadaşı görmedim. Fransız Heyet başkanı da bizzat telefon ederek, oylamaya katılmayacağını bildirdi, daha sonrada katılmadığını zaten belirtmiştir. Fransız Milletvekillerinin yüzde 90'ı bu oylamaya katılmamıştır. Bu konuda senatör arkadaşlarla görüşüyoruz, onlarda bizi arıyorlar, senatodan geçmeyeceğini söylüyorlar. Bizde kendilerine teşekkür ediyoruz. Her şeyden önce Fransız halkı da bu konuda uyanmaya başladı. Her hangi bir Fransız vatandaşı da bu konuda kendi özgür düşüncesini söyleyemeyecek" dedi.
 
AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfençi, Çavuşoğlu'na kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız