SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sadabad Buluşması!

A- A+ PAYLAŞ
AKP milletvekili ve Malatya eski belediye başkanlarından Cemal Akın, Bostanbaşı beldesindeki arsasında inşa edilecek site için, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın da belediye başkanı seçilmeden önce ortaklarından biri olduğu Bilgrup şirketi ile kat karşılığında anlaştı. Anlaşmaya göre 254 dairenin inşa edileceği sitede, arsa sahibi olan Akın'lara bunların yüzde 25'i verilecek. Bu da yaklaşık 63 daireye tekabül ediyor. Malatya Belediyesi'nde daha önce ortayla çıkarılan imar yolsuzluğunda da adı geçen şirketle Akın'lar arasında yapılan anlaşma taraflarca doğrulanırken, projelerin, şirketlerini imar yolsuzluğuna bulaştırmakla suçladığı teknik eleman tarafından çizildiği ve Cemal Akın’a ait merkezdeki inşaatın yapımının şirket tarafından üstlenildiği iddialarını ise yalanladı. Şirket yetkilisi “Projelerin, şirketimizin adını hiç de hak etmediği suçlamalara maruz bırakan teknik elemana verilmesi söz konusu değildir. Olamazda. Tamamen art niyetli iddialardır.” diyerek iddiaları yalanladılar. 
 
KAT KARŞILIĞI..
2009 yılı Kasım ayı başlarında ortaya çıkan İmar yolsuzluğu ile adı kamuoyunun gündemine gelen ve eski ortakları arasında Malatya Belediye başkanı Ahmet Çakır’la geçtiğimiz günlerde Esenlik Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Hacı Uğur Polat’ında bulunduğu Bilgrup şirketi, Bostanbaşı’nda çoğunluk hissesi Belediye eski başkanı ve AKP milletvekili Cemal Akın’a ait olan arsaya kat karşılığı talip oldu. 
 
Yapılan pazarlıklar sonucu taraflar kat karşılığı yüzde 25’le anlaştı. Anlaşmanın yapıldığını doğrulayan Milletvekili ve belediye eski başkanı Cemal Akın; “Evet. Doğrudur. Ailemize ait olan arsaya talip olmuşlar. Diğer hissedarlarla anlaşılınca bende hissemle ilgili aile kararı doğrultusunda hareket ettim” diye anlaşmayı doğruladı
 
AKIN'A YARDIMCI..
Malatya Belediyesi tarafından 2009 yılı Kasım ayı başlarında ortaya çıkarılan ve adli yargı sürecinde belirsizlik hala devam etmesine rağmen idari yaptırımları belediye tarafından uygulanan İmar Yolsuzluğuna karışan 13 dosyanın içerisinde yer alan Bilgrup şirketi yöneticileri, Bostanbaşı’ndaki arsaya yaptırılacak olan 254 konutluk projenin yolsuzluk dosyalarının muhatabı olan teknik elemana çizdirildiği iddialarını kesinlikle yalanlarken, yapımına başlanan ve tamamının Cemal Akın’a ait inşaata ise yardımcı olduklarını belirttiler. 
 
"İDDİALAR ASILSIZ.."
Konu ile ilgili olarak şirket yöneticileri; “Arsanın çoğunluk hissesi Akın ailesine ait. Yaptığımız görüşmeler sonucu yüzde 25 üzerinde anlaşma sağlandı. Ruhsatımızı da 2010 yılının Aralık ayında aldık. İnşaatımız devam ediyor. Şirketimizin adını hiç de hakketmediği bir şekilde anılmasına neden olduğunu düşündüğümüz teknik adamla yeniden çalışmamız kesinlikle söz konusu değildir. Bu iddia tamamen asılsız ve tamamen maksatlıdır.”diye konuştular.
 
"YARDIMCI OLUYORUZ.."
AKP Milletvekili ve belediye eski başkanı Cemal Akın'ın, Hükümet Konağı arkasındaki Ferhadiye Sokak'ta avukatlık bürosu olarak kullandığı iki katlı binanın yıkılarak, arsası üzerinde başlayan inşaatın da bu şirket tarafından yapıldığı iddialarına karşılık şirket yöneticileri sadece yardımcı olduklarını söylerken, yardımın türü konusunda net konuşmaktan kaçındılar. 
 
Yöneticiler; “İnşaat bizim tarafımızdan yapılmıyor. Sadece yardımcı oluyoruz. Bostanbaşı’ndaki arsa için pazarlık yapıldığı zaman inşaata yardımcı olacağımıza dair verdiğimiz sözler var. Ama şirket olarak bizim yapmamız söz konusu değil. Çünkü, inşaat Cemal Akın’ın şahsına ait.” diye konuştular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız