SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Saddam Ordusu Dönüyor!

A- A+ PAYLAŞ

Irak'ta Saddam Hüseyin döneminde görev yapan 20 binden fazla subay tekrar ordu saflarına katılıyor.

Irak Savunma Bakanlığı sözcüsü, Başbakan Nuri el Maliki'nin, dağıtılan ordunun 20 bin 400 subayının tekrar orduda görevlendirilmesine yeşil ışık yaktığını açıkladı.

Sözcü, orduda görev almak isteyen eski subayların başvurularının özel komisyonlar tarafından incelendiğini belirtti.

ABD IRAK ORDUSUNU LAĞVETMİŞTİ
450 bin kişilik Irak ordusu, 2003'te Saddam rejiminin yıkılmasından sonra lağvedilmiş, çok uluslu kuvvetin gözetiminde yeni ordu oluşturulmaya başlanmıştı. Ancak yöneticiler, kadro ve teçhizat yetersizliğini sık sık gündeme getiriyordu.

ABD'NİN HALA IRAK'TA 96 BİN ASKERİ VAR
Irak'ta şu anda 96 bin civarında Amerikan askeri bulunuyor. ABD, muharip birliklerini ağustos sonuna kadar çekecek. Takvim değiştirilmezse birliklerin hepsinin çekilmesi ise 2011 sonuna doğru tamamlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız