SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Saddam'ın Askerleri' Malatya'da!

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destek verdiği 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' adlı filmin çekimleri, Malatya'da başladı.

Kuzey Irak'ta Saddam Hüseyin döneminde bir peşmerge köyüne yapılan baskıları ve işkenceleri yansıtan 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' adlı filmin çekimlerine Malatya'da başlandı. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata'nın yaptığı filmde başrolleri manken Tuğba Özay, Yalçın Dümer ve Gani Rüzgar Şavata paylaşıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Yusuf Çetin, türkücü Güler Işık ve Şehnaz Dilan ile birlikte tiyatroya ve sinemaya yıllarca emek vermiş birçok isim bulunuyor.

Şavata, Türkiye'de sinemanın olmadığı bir dönemde, dünya sinemasına "Türkiye'de sinema vardır" demek istediklerini söyleyerek film konusunda çok iddialı olduklarını dile getirdi. Şavata, filmde mazlumların yaşadığı dramın yansıtıldığını belirtti.

Filmin başrol oyuncularından Yalçın Dümer, "Öncelikle şanslı bir oyuncu olduğumu düşünüyorum çünkü güzel, iyi ve kaliteli bir yapım. Kaliteli arkadaşlarımız var, kamera arkası çok kuvvetli" dedi.

Dümer, çekim esnasında at tarafından ezilme tehlikesi geçirmesi konusunda ise, "Herkes tedirgin oldu ama ben atla çok haşır neşir olduğum için umursamadım. Çünkü hiçbir şekilde at yerde yatan insana dokunmaz" açıklamasını yaptı.

Türkücü Güler Işık ise daha önce 3 filmde yer aldığını belirterek projeyi beğendiği için rolü kabul ettiğini söyledi. Işık, filmde rol almanın yanında bazı parçaları da seslendireceğini aktardı.

Filmde Saddam Hüseyin'e bağlı askerlerin komutanı rolünde bulunan Yusuf Çetin de rollerin kötü de olsa oynanması gerektiğine inandığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız