SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sadece 13 Kişiyle!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın sosyal ve kültürel yaşamının en önde gelen isimlerinden, “simge” Malatyalı Abdulhadi Çekirdek’in ölüm yıldönümünde, mezarı başında ailenin 5 ferdi ve basın mensupları dahil toplam 13 kişi vardı. 57 yıl muhtarlık yaptığı, 27 bin civarında cenazenin defninde hazır bulunan, bizzat kendi mezara koyan Çekirdek’in ölümünün 1. yıldönümündeki bu ilgisizlik ve vefasızlığa, törene katılanlardan tepki geldi.

1989 yılında Şehir Mezarlığı açılıncaya kadar, 1954’ten itibaren adeta tek başına Malatya’nın cenaze hizmetlerini üstlenen, bu konuda belediyenin bir birimi olmadığı için adeta “kurumsal” bir görev yapan, bunların yanı sıra Malatya adının bulunduğu her yerde, en önde ve en faal olarak yeralan Hamidiye Mahallesi’nin 57 yıllık muhtarı Abdulhadi Çekirdek, geçtiğimiz yıl 19 Eylül’ü 20 Eylül’e bağlayan gece vefat etmişti.

Malatya’da 27 bin civarında cenaze defnettiği için “Malatyalı” her aileye neredeyse emeği bulunan, Malatyalı’nın “helalleşmesi” gereken Çekirdek’in, geçen yıl Yeni Cami’de yapılan cenaze törenine yaklaşık 300 kişi, mezarlıktaki defin törenine ise 500 dolayında kişi katılmış, bu görüntü de “vefasızlık” tepkileriyle yorumlanmıştı.

81 yaşında vefat eden Abdulhadi Çekirdek’in ölüm yıldönümü dolayısıyla, ailesi “dostlarının isteği üzerine” Şehir Mezarlığı’ndaki mezarı başında bir anma töreni yapacağını duyurdu. Cumartesi günü öğle namazından sonra yapılacağı belirtilen anma töreni için, mezarlığa Çekirdek ailesi ve akrabalarına ait çelenkler geldi. Daha sonra anma töreni yapıldı. Oğlu Şahin Çekirdek, gelini, torunlarından oluşan 5 aile mensubu, Malatya’da Malatyalılar Derneği Başkanı Erdal Karabağ, Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin, Malatya Kültür ve Yaşam Derneği Başkanı gazeteci Yaşar Karaaslan ile töreni görüntülemeye, izlemeye gelen basın mensupları dahil toplam 13 kişi mezar başındaydı. Ne Valilikten, ne Malatya Belediyesi’nden, ne kurucusu ve ilk yöneticisi olduğu Muhtarlar Derneklerinden, ne sosyal- kültürel amaçlı derneklerden, vakıflardan, meslek odalarından katılan oldu.

Katılanların dua etmesi, mezarın sulanmasının ardından tören biterken, Karabağ ve Çekin ilgisizliğe tepki gösterdiler ve tepkilerini, kendilerine uzatılan yerel televizyonların mikrofonlarına da anlattılar.

Gazeteciler Derneği Başkanı Çekin, tepkisini “Bugün Malatya’nın tarih babası Hadi Amcanın 1. ölüm yıldönümü idi. Yerel TV ler bir iki gün önceden programlar yaptılar duyurdular. Mezarı başında bir anma toplantısı yapılacaktı. Yapıldı da... Ailesi hariç 8 kişi vardı. Evet yanlış okumadınız sadece ( yazı ile ) Sekiz kişi.

27 bin insanı defneden, Malatya denince hep en ön planda olan, çok uzun yıllar Muhtarlar derneği başkanlığı yapan, İnönü ailesinin yakın dostu , akrabası sevgili Hadi Amcanın mezarı başındaki toplantıda sadece 8 kişi vardı!...

700 sivil toplum kuruluşuna sahip Malatya'da vefa bu idi. Belediyesinden vilayetine; esnafından komşusuna; partisinden mahallelisine... 8 kişi... Utandım...

Özür dileriz Hadi Amca... Bu şehirin vefa duygusu bu kadarmış, bu kadar kalmış!... Özür diliyorum, hem de binlerce kez...” sözleriyle dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız