SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sadece Adalet Arayacağız"

0
Güncellendi - 2017-08-25 20:49:43
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adalet Kurultayı’nın  ‘demokrasiyi savunanların platformu olacağını belirterek “ Siyasi görüşlerimizi arka cebimize koyacağız, adalet arayacağız” dedi.

CHP’nin Çanakkale’de gerçekleştireceği 4 günlük Adalet Kurultayı’nın hazırlıkları tamamlandı. Kurultayın organize komitesi üyesi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Adalet Yürüyüşü son olmayacak, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı tüm mağdurların sesini yükseltmeye devam edeceğimizi söylemiştik. Adalet Kurultayı işte bu adalet taleplerinin gündeme geleceği çok önemli bir organizasyon. Türkiye’nin gerçek anlamda demokrasiye kavuşmasını isteyenlerin ortak mücadelesi Adalet Kurultayı ile devam ediyor” dedi.

“DEVAMI GELECEK”

16 Nisan’dan buyana yaşananlara bakıldığında tam bir organize hareketle karşı karşıya olunduğunu belirten Ağbaba, “AKP, Türkiye Cumhuriyeti’ne, değerlerine, demokrasiye yönelik sistemli saldırısını sürdürüyor. Elbette buna karşı sesimizi yükseltmek, bir araya gelmek zorundayız. Adalet Yürüyüşü de Adalet Kurultayı da bu anlamda önemli birer adımdır, devamı mutlaka gelecektir. Meclise sıkıştırılmış bir muhalefet yerine bu iktidara karşı her platformda mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

“ACILARIMIZ BİZİ BİZ YAPAN GERÇEKLERİMİZ”

Başbağlar’dan Sivas ve Uludere’ye kadar geçmişte yaşanan tüm acıların kurultayda hatırlanacağını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Necmettin ve Aybüke öğretmenler, Eren Bülbül, Uğur Kurt’a kadar akla gelen tüm isimler anılacak. 1 Mayıs’tan Kemal Türkler’e 19 Aralık cezaevi operasyonundan ülkücü kimliğiyle bilinen Fırat Çakıroğlu’na kadar ayırmadan herkes için adalet isteyeceğiz. Mustafa Pehlivanoğlu için de Erdal Eren için de adalet diyeceğiz. Acılarımız bizi biz yapan gerçeklerimiz. Acılarımızı bir kez daha ortaklaştıracağız, ayırmayacağız.” ifadelerini kullandı.

“SEMBOL İSİMLER DAVETLİ”

PKK’nin şehit ettiği öğretmenler Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın’ın, Eren Bülbül’ün, helikopter kazasında şehit olan Yarbay Songül Yakut’un ve katledilen DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in ailelerine özel davet yapıldığını söyleyen Ağbaba, Adalet Kurultayı’nın dünyanın en büyük adalet temalı organizasyonunu olduğunu belirtti.

Bülten 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız