SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sadece Akrabalar İş Buluyor'

A- A+ PAYLAŞ

CHP, "Hayır" propagandasını Hacıabdi ve Melekbaba Mahallelerinde sürdürdü.

CHP'den bu çalışmalara ilişkin olarak yayınlanan bülten şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü'nün 12 Eylül referanduma hazırlık toplantıları Malatya merkezinde devam ediyor. Melekbaba ve Hacıabdi mahallelerinde yapılan toplantılara, CHP İl Başkanı Veli Ağbaba'nın yanı sıra, CHP yöneticileri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri katılırken, İl Başkanı Ağbaba, Çankaya’daki çocuklarla Melekbaba’daki çocukların eşit olacağını, buradaki hiçbir çocuğun sınavlara 100 metre geriden başlamayacağını söyledi.

Melekbaba Mahallesi'nde yapılan ve Taştepe Mahallesi'nden de katılımın yaşandığı toplantıda, ilk sözü alan CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Serhat Arıca, "12 Eylül’de an ağır bedelleri ödeyenlerin siz Taştepe ve Melekbaba sakinleri olduğunun bilincindeyiz. 12 Eylül 1980'de sizler 'hayır' dediniz ve 12 Eylül 2010'da hep beraber 'hayır' diyeceğiz" dedi.

"ÇEVRE YOLUNUN ALTI BAŞKA ŞEHİR GİBİ"

Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Veli Ağbaba ise "AKP 8 yıldan beri iktidarda. 2004’ten beri de Malatya merkezde 2 dönemdir belediye AKP'de. Şimdi gelirken Sarıcıoğlu, Melekbaba, Taştepe'yi dikkatle inceledim. Şimdi sizlere birkaç soru sormak istiyorum. 2002'den bu yana Melekbaba'da Taştepe'de ilerleme oldu mu? Hayır olmadı. Çevre yolunun üzeriyle çevre yolunun altı ayrı şehirler gibi. Çevre yolunun altını iktidar tarafından tanıyan siyasetçi yok. Her dönem gelip burada seçim propagandası yapıyorlar, ancak hizmete geldiği zaman çevre yolunun altı farklı üstü farklı. Şimdi burada genç arkadaşlarımı görüyorum. 8 yıldan beri burada işe giren genç arkadaşlarım oldu mu? Taştepe'de, Melekbaba'da işe giren oldu mu? Ancak AKP'nin bakanlarının, milletvekillerinin, AKP'nin belediye başkanlarının akrabalarının işe girdiğini biliyoruz. TOKİ'de, diğer kurumlarda sınavsız işe girdiklerini biliyoruz. Bir sınav sistemi çıkardılar, Kamu Personeli Seçme Sınavı ordaki rezaleti biliyorsunuz, zaten ordan 95 de alsanız bir yere yerleşmeniz için yetmiyor. Bir başka şart lazım, AKPli bir siyasetçiye yakın olmanız lazım" diye konuştu.

Malatya'nın AKP'ye en çok oy veren illerden biri olduğunu belirten Ağbaba, "Eğer Melekbaba'nın, Taştepe'nin halinden memnunsanız, 'evet' oyu vereceksiniz, eğer memnun değilseniz hep beraber 'hayır' oyu vereceğiz" diyerek, ardından Malatya'da işsizlik oranlarının arttığını anlattı.

"HİÇBİR ÇOCUK GERİDEN BAŞLAMAYACAK"

Ağbaba, birkaç gün sonra bayram olduğunu ifade ederek, "Ben biliyorum ki kendi ailesine bayramda hediye alamamaktan üzülen, strese giren arkadaşlarım var. Ben buradan şunun sözünü veriyorum: Halkın iktidarında, yani teyzeciğim sizin iktidarınızda hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek. Ve bir söz daha veriyoruz. Melekbaba'da yaşayan çocuğumuzla Çankaya'da yaşayan çocuğumuzun hiçbir farkı olmayacak. Hiçbir çocuğumuz burada doğduğu için, burada yaşadığı için ezilmeyecek, sınavlara 100 metre geriden başlamayacak. Çankaya'daki Ankara'daki veya Malatya Kanalboyu'ndaki çocuktan geriden başlamayacak. Bunun sözünü veriyoruz" dedi.

Ağbaba, daha sonra ise anayasa paketine neden hayır dediklerini anlatarak, "Biz bu anayasaya neden 'hayır' diyoruz? Dayatma anayasası olduğu için, tek parti anayasası olduğu için 'hayır' diyoruz. Bu anayasayı başbakan hazırlayıp önümüze getirip 3 gün içinde tartışın, bana cevap verin dedi. Toplumun her kesimi ilgilendiren bir anayasayı 3 gün tartışma imkanı sağladı başbakan. Hiçbir anayasa profesörüyle, hiçbir hukukçuyla, hiçbir siyasi partiyle tartışmadan önümüze bir anayasa sunuldu; bunu ya kabul edersiniz ya da ben bunu dayatıyorum size dedi. Şimdi biz bu dayatma anayasasına, tek parti anayasasına hayır diyoruz" şeklinde konuştu.

"BİZ TARTIŞALIM DEDİK, BAŞBAKAN HAYIR DEDİ"

Anayasa paketinin içeriğini de eleştiren Ağbaba, "Biz başbakana bu paketi parçalayalım dedik, bu 24 maddeyi tartışalım, 2 maddeyi çıkarın gerisini tartışalım dedik. Başbakan hayır dedi. Bu bir pakettir bunu bir hap gibi bir seferde yutacaksınız dedi. Biz şimdi 12 Eylül’de bu acı hapı yutacak mıyız? Hayır. Bu acı hapın yutturulamaması için de hep beraber kapı kapı, ev ev gezerek yutturulmamasını sağlayacağız" dedi.

Daha sonra da Hacıabdi Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Ağbaba, burada da 12 Eylül'de hayır çağrısı yaptı. Buradaki konuşmasında ağırlıklı olarak Malatya'nın sorunlarına değinen Ağbaba, Tekel Fabrikası'nı, Sümerbank'ı ve Şeker Fabrikası'nı sordu, Kayısı Birlik'in AKP hükümeti döneminde kapatıldığını anlattı.

AKP KADROLAŞMASINA TEPKİ

Ağbaba, AKP kadrolaşmasını da eleştirerek, şunları söyledi: "AKP kendi yandaşı olmayan, kendisi gibi düşünmeyen insanları ya görevinden uzaklaştırıyor ya da tümüyle görevden alıyor. Malatya'da tanıdığımız bir bayan müdür arkadaşımız da AKP gibi düşünmediği için, yandaşı olmadığı için görevinden alındı. İşte AKP'nin Malatya'ya sağladığı, Türkiye'ye sağladığı katkılar bunlardır. Biz tüm bunları göz önüne alarak 8 yılda AKP'nin sizden aldıklarını göz önüne alarak 'hayır' diyeceğiz.”"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız