SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sadece Bu Cihaz Var..

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:07:39
Sadece Bu Cihaz Var..
A- A+ PAYLAŞ

Hava kirliliği SOS vermesine rağmen Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerini kapsayan yaklaşık 800 Km2’lik bir alanın sadece 5 Km2’lik alanında ölçüm yapılabiliyor. İl Müdürlüğünün ölçüm istasyonu kurma talebi başka bahara kaldı. 

Zehirli hava soluyan iller arasında yer alan Malatya'da sadece bir ölçüm istasyonu mevcut. Orman İşletmesi il binası yerleşkesi içerisinde yer alan Hava Kalitesi Ölçüm cihazı (fotoğrafta) tahminen Hanımın Çiftliği- İnderesi ( Venk) bölgesi ile Üniversite- Sıtmapınarı bölgeleri arasındaki kalan 5 Km’lik alanın hava kalitesini ölçebiliyor. Malatya’nın diğer bölgelerinde ise hava kalitesi ölçümü yapılamıyor. 

Yaklaşık bir yıldır büyükşehir statüsüne kavuşan Malatya’da hava kalitesi ölçüm cihazının yetersiz olduğunu ve en az iki ölçüm cihazına daha ihtiyaç olduğunu belirterek bakanlıktan ölçüm cihazının kurulmasını talep eden il müdürlüğüne bakanlığın yanıtı "bekleyin" oldu. Bakanlık, Malatya’nın da aralarında bulunduğu illerin bağlanacağı ve Diyarbakır’da kurulacak “Temiz Hava Bölge Müdürlüğünün kuruluş çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve talep edilen ölçüm istasyonlarının bölge müdürlüğünün kuruluş aşamasını tamamlandıktan sonra işleme konulacağını" belirtti. 

Diyarbakır’da kurulacak Bölge Müdürlüğü'nün kuruluş amaçları ise şöyle tanımlanıyor: 

“İstasyonların tek bir merkezden yönetilmesi yerine etkin ve verimli bir hava kalitesi yönetimi için Türkiye genelinde İstanbul, Samsun, Erzurum, İzmir, Adana, Konya, Ankara, Diyarbakır merkez olmak üzere 8 Temiz Hava Merkezi kurulacak.

Temiz hava merkezlerinin kurulması, mevcut istasyonlara ilave olarak kurulacak olan hava kalitesi ölçüm istasyonlarının bölge bazında sayısı, yeri ve tipi ile kirlilik kaynaklarının dağılımına göre istasyonlarda ölçülmesi gereken kirleticileri belirlemeye yönelik Hava Kalitesi Ön Değerlendirme çalışmaları ile başlıyor. Ön değerlendirme çalışmaları sonucunda ortaya çıkan lokasyonlarda ölçülmesi gereken kirleticileri içeren istasyonların, cihaz ve ekipmanlarıyla birlikte kurulumları yapılıyor.

İstasyon kurulumuna eş zamanlı olarak, bölgeleri yönetecek temiz hava merkezlerinin binalarının, çalışma ofisleri ve laboratuarları ile laboratuar cihaz ve ekipmanlarını kapsayacak şekilde, kurulması çalışmaları yürütülüyor. Merkezlerin kurulmasıyla birlikte merkezlerde görev alacak personelin istihdamı ve eğitimi çalışmaları gerçekleştirilecek.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız