SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sadece Büyük Bir Hata"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:56:36
A- A+ PAYLAŞ

Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur için Malatya’da düzenlenmesi planlanan gecenin iptal edildiği bildirildi. 

21 Aralık 2012 Cuma günü saat 18.00'de Malatya Kongre Kültür Merkezi’nde planlanan ve Tiyatro Ege'nin organize ettiği "Nejat Uygur'a Saygı Gecesi" adı altında yapılacak etkinliğin iptal edildiğini, yazılı açıklamayla bildiren Tiyatro Ege sanat yönetmeni İzzettin Akpulat, Uygur ailesinden özür diledi.

Akpulat yaptığı yazılı açıklamada, "Nejat Uygur üstadımız için düzenlediğim organizasyon hakkında Uygur ailesi haklı olarak tepki göstermiştir. Ama şunu bilmelerini isterim ki, Nejat Uygur ismi benim için tiyatronun diğer adıdır ve tiyatro geçmişim boyunca üstadımızın oyunlarını, kişiliğini, aile hayatını örnek alarak bir şeyler yapmaya çalıştım. Ama ülkemizde böyle büyük isimler her zaman, öldükten sonra değerleri ya anlaşılıyor ya da anlaşılmıyor. Ben de kendi çapımda bir organizasyon düzenleyerek saygımı göstermek, unutulmadığını belirtmek istedim. Hiçbir kar amacı güdülmeden yapılan bir organizasyondur. Sayın Behzat beyin düşündüğü gibi herhangi bir sponsor alınmamıştır, afişimiz de basında yer almaktadır, orada görülebilir. Alınan bilet miktarı çok cüzi bir ücret olup sadece maddi durumumuzla alakalı olup oyun giderlerini karşılamak içindir. Maddi anlamda büyük problemler içerisinde tiyatro faaliyetleri yapmaya çalışan Tiyatro Ege'nin böyle bir durumla karşılaşması gerçekten beni çok üzmüştür. Fakat bu durumu bir art niyet ya da çirkin bir davranış olarak değil sadece büyük bir hata olarak görülmesini isterim. Süha bey ile yaptığım görüşmede de bunu dile getirdim. Kendisinin anlayışından dolayı da çok teşekkür ediyorum. Uygur ailesinden, oluşan bu durum için çok özür diliyorum. Şu vakit itibariyle bu organizasyonu iptal ediyorum. Bir tiyatro sever olarak bütün sanatçı büyüklerime saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız