SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sadece Kayısıya Değil..'

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi'nde, İl Özel İdaresi'nin AB hibe destekli 15 milyon TL'lik kayısı projesi anlatıldı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında, İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü Süleyman Şahin, Avrupa Birliği (AB) hibe destekli kayısı ve yaş meyvenin dış piyasaya arz süresinin uzatılması projesiyle ilgili bilgiler aktardı.

Şehrin batı tarafı Yeşilyurt ilçesi sınırları içerisinde ve doğu tarafı Elazığ yolu üzerinde merkeze bağlı bir yerde, her biri 3 bin metrekarelik iki soğuk hava deposu yapılacağını dile getiren İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü Süleyman Şahin, bu projenin önemli bir esprisinin, güneş enerjisi panelleri sayesinde 2 aylık kayısı hasat döneminin 5 aya çıkarılması olduğunu vurguladı.

15 milyon TL'lik kayısı projesi ile kayısıya bağlı yan sanayinin gelişeceği gibi kayısının ekonomik değerinin de artmış olacağına parmak basan Süleyman Şahin, "Bu proje ile sadece kayısı değil, Arapgir'in üzümü, Yeşilyurt'un kirazı, Doğanşehir'in Elması gibi diğer yaş meyveler de soğuk hava depolarında bekletilip, raf ömrü uzatılacak" ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, sözü edilen AB hibe destekli 15 milyon TL'lik kayısı projesinin önemini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız