SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sadece Kürt Açılımı Değil'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, bu yıl 38 bin 200 engellinin istihdam edileceğini belirtip, "Engelli kardeşlerimize engelsiz bir Malatya, engelsiz bir Türkiye'de engelsiz okullarda okutmak istiyoruz" dedi. Demokratik açılımla ilgili görüşlerini de dile getiren Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, "Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir ortam istiyoruz.

"BU TÜRKİYE'NİN BİR GERÇEĞİ.."
Türkiye Beyaz Ay Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaret eden Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, burada yaptığı açıklamada, "Engelli olmak, insan ve ülkenin bir gerçeği. Şu anda resmi kayıtlarda ülkemiz nüfusunun yüzde 12-13'ü engelli vatandaşlarımız var. Yarın için hangimizin engelli olup olmayacağımızı da bilemiyoruz. Engelli kardeşlerimizin engelsiz bir ortamda eğitim göremleri, yaşamlarını sürdürmeleri noktasında biz hükümet olarak iktidara geldiğimizden bu güne kadar her türlü imkanı seferber etmeye çalıştık. Sayın başbakanımız bu konuda hem duygusal, hem de dertlenmiş bu konuyu" ifadelerini kullandı.

"2005 yılında malum engellilerle ilglili bir yasa çıkarıtıldı. Akabinde kararnema çıkarıldı. Bu kararname ile engelli kardeşlerimize birçok imkanlar sağlandı. Aylık konular, vergi muafiyetleri ve rehabilitasyon merkezleri açılması gibi birçok konuda ilk'ler yaşandı. Ama bunlar yeterli değil. Ülkenin gerçekleri doğrultusunda, okullarımızda hastanelerimizde diğer öğrencilerle beraber, engellilere ayarlanmış araç gereçlerle donatılması daha önemli. Bu da hükümetimizin projesidir. Engeliler de engelsizlerle aynı ortamı paylaşmalı. Ancak engelli insanlarımızın faydalanacağı mekanlar da oluşturulmalıdır" diyen milletvekili Öz, "18 yaşından büyük engellirlere maaş bağlandı. 18 yaşından küçük engellilerin ailesine maaş bağlandı. Engelli çocuğu olan çalışan hanımefendilerin 5 yıl daha erken emekli olmaları gündeme geldi. Evde bakım ücretleri imkanı sağlandı. Bunun gibi birçok haklar verildi. Ancak yapacak daha çok işimiz var. Engelli kardeşlerimize engelsiz bir Malatya, engelsiz bir Türkiye'de engelsiz okullarda okutmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öz, "İktidara gelmeden önce özel sektörde engellilerin istihdamı yüzde 2 idi, yüzde 3'e çıktı. Kamuda'da yüzde 3'den 4'e çıktı. 2010 yılı bütçe kanununda 38 bin 200 engelli kardeşimizin istihdamına imkan veren bütçe yasalaştı"şeklinde konuşmasını tamamladı.

Aynı zamanda AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın kız kardeşi olan Türkiye Beyaz Ay Derneği Malatya Şube Başkanı, İnönü Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Müdiresi Doç. Dr. Aysun Bay Karabulut ise engellilere yönelik okul projeleri olduğunu belirterek, istihmada yönelik projeler için çalışacaklarını vurguladı.

"SADECE KÜRT AÇILIMI DEĞİL.."
Türkiye Beyaz Ay Derneği Malatya Şubesi'ni ziyarette demokratik açılımla ilgili görüşlerini dile getiren Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, "Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir ortam istiyoruz. Demokratik açılım sadece kürt açılımı olarak algılanmamalı. Demokratik açılım sadece kürt açılımı değildir. Türkiye'nin ve dünyanın en büyük sıkıntısı işsizlikdir. İstihdam, dünyanın ve Türkiye'nin en büyük sorunudur. Bu sorunun giderilmesinin yönündeki en büyük engel de, demokrasinin önündeki tıkanıklıktır. Biz demokrasideki tıkanılkları açarsak, herşey kendi mercında akarsa, normalleşirse daha iyi olur" şeklinde konuştu.

Öz, daha sonra şunları belirtti:

"2009 yılı içerisinde kamu yatırımları 15 milyar TL civarında oldu. Terörle mücadele kapsamında da bir o kadar para harcadık. Terörü bitirmiş olsak, 15 milyar TL'yi terörle mücadele yerine engellimize biraz daha fazla versek, asgari ücretlimize biraz daha versek, emeklimize biraz daha versek kötü mü olur. Biz parayı işçiye ve memura veriyoruz. Bu defa zam yapmak zorunda kalıyoruz. Biziem meselemiz üretimi arttırmak, yatırımı teşvik etmek ve herkes ürettiğini yemelidir. Bunun önündeki engelin de demokratik tıkanıklık olduğunu görüyoruz. Bu ülkenin kaynakları yerli yerince kullanılması için mutlaka bu demokratik açılımın sonuçlanması lazım. Tekrar söylüyorum, demokratik açılım sadece kürt açılımı değildir. Her etnik grubun, her düşünceye sahip insanların ülkemizde mutlu olduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bayrağı altında mutlu olduğu, onuru ve şerefini taşıdığı bir ortam oluşturmak istiyoruz. Demokratik açılım son bulduğunda ekonomik sıkıntılar da büyük ekseriyetle son bulacaktır. Çünkü rabbimiz, dünyada kendi kendine yeterli yer altı ve yer üstü kaynaklara sahip nadir ülkelerden birini bizlere bağışlamıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız