SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sadece Malatya Değil!'

A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Bayansalduz, İnönü Stadı Kapalı Tribün üst bölümünün yıkım kararı konusunda açıklama yaptı. "Sadece Malatya için böyle bir yıkım kararının alındığının doğru olmadığını" savunan il müdürü, aynı dönemde başka tesisler için de yıkım kararı verildiğini belirtti.

Stadda yaptırılan inceleme ve Kapalı Tribün üst konsolu ile ilgili verilen karar konusunda kamuoyunda bazı yanlış değerlendirmeler olduğu iddiaları üzerine yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:

"İnönü Stadyumu Kapalı Tribün Üst Konsolunun yıkımı ile ilgili karar ilimize ulaştıktan sonraki aşamada, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün sanki sadece Malatya’da böyle bir yıkım kararı aldığı düşüncesinin oluşması doğru değildir.

Oysa daha önce de ifade ettiğimiz gibi Genel Müdürlüğümüz Tesisler Dairesi Başkanlığınca yaptırılan 2. Grup Deprem Etütleri ve Güçlendirme Projelerinin yaptırılması işi kapsamında böyle bir karar alınmıştır.

Üstelik diğer illerde de yıkılması gereken tesisler belirlenmiştir. Buna göre aynı iş kapsamında yapılan çalışma neticesinde Hatay – Merkez Açık Yüzme Havuzu Müştemilatı, İskenderun 1500 kişilik Spor Salonu, Kayıkhane Binaları, Reyhanlı Tayfur Sökmen Stadyumu, Kahramanmaraş – Döngel Gençlik ve İzcilik Kampı Tesisleri, Hakkari – Şemdinli Lojman Binalarının da yıkım kararları bildirilmiştir. Diğer illerdeki çalışmalar ise hala devam etmektedir.

15.03. 2004 tarihinde böyle bir kararın Galatasaray Spor Kulübünün maçlarını oynadığı Ali Sami Yen Stadyumu için de alındığı ve Galatasaray Spor Kulübünün gerekli güçlendirme çalışmaları yapılana kadar maçlarını Olimpiyat Stadyumunda oynadığı unutulmamalıdır.

Üstelik Gençlik ve Spor Genel Müdürü Sn Mehmet Atalay’ın göreve başladıktan sonraki ilk işlerinden biri Malatya İnönü Stadyumunun ışıklandırılmasıdır. Sonraki dönemde ise ilimize kazandırılan Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi ve Antrenman Salonları, yapımı devam etmekte olan Atletizm Kompleksi, İnönü Üniversitesi karşısında yapımı biten 2 adet çim saha bedelinin yarısından fazlası ve son olarak da yaklaşık 1500 civarında katılımcının yer alacağı, dereceye giren takım ve sporculara 1600 cumhuriyet altınının dağıtılacağı GAP Spor Oyunları Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz Sn Mehmet Atalay’ın ilimize kazandırdıklarıdır. Bunun aksi düşünülemez.

Malatya’yı ve Malatyalıları çok seven bir genel müdürümüz olduğunu herkesin bilmesini isteriz.

Kamuoyuna duyurulur."

VALİ DE GÖRÜŞTÜ..
Öte yandan, Perşembe günü Ankara'ya giden Vali Halil İbrahim Daşöz'ün stad konusu ile ilgili olarak Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay'la da bir görüşme yaptığı, kapalı tribünle ilgili rapor konusunda bilgi aldığı öğrenildi.

Bu arada, Kapalı Tribün ile ilgili olarak Elazığ Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerine yaptırılan teknik incelemenin sonucunun da önümüzdeki haftanın ilk günlerinde alınacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız