SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sadece Malatya'nın Değil Dünyanın Kesesinden Gitti"

0
Güncellendi - 2018-04-18 03:37:00
A- A+ PAYLAŞ

  • Özal’ın yakın çalışma arkadaşlarından Milli Eğitim Eski Bakanı Metin Emiroğlu, siyaseti sevmeyen, tek derdi millete ve ülkeye hizmet olan Özal’ın, Türkiye’de bütün herkesin gönlüne girmiş bir siyasetçi olduğunu söyledi.

8.Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal, ölümünün 25. Yıl dönümünde memleketi Malatya’da anılırken, bu kapsamda Malatya Park AVM’de Gazeteci Yaşar Karaaslan ve Kemal Deniz’in organizasyonuyla ‘Fotoğraflarla Turgut Özal ve Malatya’ konulu sergi açıldı. Sergide Merhum Turgut Özal’ın Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde Malatya’ya yaptığı ziyaretlerden çok sayıda fotoğraf yer aldı.

Serginin açılışına Milli Eğitim Eski Bakanı Metin Emiroğlu, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Türk Ocağı Şube Başkanı Nadir Günata, Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başka Yardımcısı İş adamı Mehmet Kavuk ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise açılıştan sonra gelerek sergiyi gezdi.

“Tek derdi ülkeye hizmetti”

Özal’ın yakın çalışma arkadaşlarından Milli Eğitim Eski Bakanı Metin Emiroğlu, siyaseti sevmeyen, tek derdi millete ve ülkeye hizmet olan Özal’ın, Türkiye’de bütün herkesin gönlüne girmiş bir siyasetçi olduğunu söyledi.

Cenaze törenine 3 milyon insanın katıldığını belirten Emiroğlu “Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ten sonra böyle bir cenaze yaşamamıştı. Malatyalı hemşehrimiz bütün gönüllere girmiş. O ton ton haliyle herkesin Turgut amcası olmuş. Kendisi ülkenin gece gündüz nasıl kalkınması, hangi yolla kalkınacağını düşünen bir insandı. Özal, hizmet adamıydı. Siyaseti çok sevmezdi. Onun için siyasette ideolojisi yoktu. Her düşünce sahibini bir araya topladı. En yakındaki çalışma arkadaşlarını işinin ehli insanlardan seçti. Onun için aldığı kararlarda başarılı oldu. Eksik tarafları azdı, fazla tarafları ise çok fazlaydı. Onun için erken gitti. Hani Malatyalılar der ya kesemizden gitti. Sadece Malatya’nın değil hatta dünyanın kesesinden gitti" diye konuştu.

Memleketi Malatya’nın Özal için ayrı bir yeri olduğunu kaydeden Emiroğlu “Kendisi, Malatyalılar şahsi menfaatleri için benden asla bir şey istemediler. Malatyalılar asil inanlardı. Malatya ve Malatyalılar onun içi çok kıymetliydi” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı ve davetliler fotoğrafları inceledi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • nazim (5 yıl önce)
    teşekkür sayın başkan bu çalışmaları daha sık yapılsın özal bir değer di saygılar
    0
    0
    Yanıtla