SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Sadece Malatyaspor Niye?..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkan Yardımcılarından Hakan Kodaman, TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'a, "ilginç" açıklamalar yaptı. Kodaman; sitem etti, söyledikleri ile çelişti, eleştirdi, özeleştiri yaptı ve mesajlar verdi..!

İşte Kodaman'ın söyledikleri:

MALATYASPOR UYUTULUYOR..
Malatyaspor, geçmiş yıllar örneğiyle de bazı konuları açabilirim. Malatyaspor büyük bir camia olarak adlandırılıyor, hep büyük bir kurum olarak anlatılıyor. Gerek yöneticiler, gerek siyasiler, gerek Malatya’nın idari yöneticileri nezdinde.. Böyle dene dene Malatyaspor kısmen uyutuluyor diye düşünüyorum.. Bunun transferlerle ne alakası var dersiniz? Şunu anlatmak istiyorum.. Malatyaspor bulunduğu konum itibarıyla, yaşadığı buhranlar neticesinde, aslında bugün bulunduğu pozisyon sayın Haşim başkanımın çok destekleriyle bu noktaya gelmiştir. Yönetim oluşturması, finansal destek.. Sayın Valinin, belediye başkanının katkılarıyla Malatyaspor ayakta durmaktadır. Yöneticilerin katkıları kendi güçleri, kendi finans güçleriyle bir şekilde yapılmaktadır ama, sonuçta herkesin kaldırabileceği bir yük vardır. Malatyaspor takımı bir şekilde kamuoyundan maddi ve manevi destek almadan, kamu idarecilerinden gerek belediyeden, valilikten, özel idareden, gerek sivil toplum örgütlerinden destek almadan, insanların şahsi paralarıyla yapması mümkün değildir.

BAZEN DENGESİZCE KARARLAR DA ALINIR..
Biz Malatyaspor olarak yeterli desteği hiçbir zaman bulmadık, bulamayız da. Bu destek sayın başkanımız Hikmet Tanrıverdi döneminde çok ciddi destek almıştık. O dönemde çok ciddi destekler almamıza rağmen, Malatyaspor’un bulunduğu konum itibarıyla desteklerini bir şekilde elimizden geldiğince değerlendirmeye çalıştık. Malatyaspor’u 4 yıl süper ligde tutabildik. Ancak 5. yılda hem ekonomik anlamda, hem stratejik hatalardan dolayı kümeye düştük. 2. Ligde takımımıza sahip çıkacak insanrları bir araya getirip bu takımı süper lige çıkarma noktasında arayış içerisindeyiz. Ama kamuoyunda gereken desteği göremiyoruz. Herkes eleştiri yapıyor, transferi, yapılan hataları eleştiriyor. İnsanların şunu bilmesi lazım. Şampiyonluğa oynayanla kulüple, küme düşmemeye oynayan kulüp risklerle yönetilir. Bu ne demektir. Stratejik hatalar, yanlış transferler.. Hedeften sapmamak için bazen dengesizce kararlar da alınır. Geçmişte olduğu gibi bugün de bu hatalar yapılabilir. Önemli olan bu hatalardan ders alabilmektir. Yöneticilerin burada elbette ekonomik kayıpları oluyor.

BU SADECE YÖNETİMİN TAKIMI DEĞİL..
Malatya kamuoyunun ve basının, son dönemdeki tutumları tavırları, artık bu değerlerin gelme noktasına geleceğini bilmelerini istiyorum. İnsanları kazanmak çok zor.. Geçmişte, bugün Malatyaspor’a hizmet veren yöneticilerimiz var.. Bunlar paralarını zamanlarını canlarını bu iş için harcıyorlar. Bu takım sadece Malatyaspor’un yöneticilerinin takımı değil. Bu 1 milyon Malatyaspor taraftarının takımı.. Valiliğin, belediyenin, ticaret odasının, borsasının, esnafın, milletvekillerinin, herkesin takımı.. Herkesin sahnip çıkması lazım., Mikrofonu uzattığınız zaman herkes sahip çıkıyormuş gibi gözüküyor, ama hiç kimsenin sahip çıkmadığını açık açık söylüyorum.

NİYE DESTEK ALAMIYORUZ..
Malatyaspor bu yönetim anlayışı ile, öz kaynakları olmadığı sürece, taşıma suyla bu değirmenin dönmesi mümkün değil. 1 yıl sonra Haşim Karadağ gider başka biri gelir. O da aynı şekilde yapar. Ama Türkiye’ye baktığınız zaman birçok takımın çok ciddi kaynakları var. Bunları anlatmak benim konumumdaki yönetici için pek uygun olmuyor ama.. Örnek vermek gerekirse, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Ankaraspor’a 3 yıl içerisinde 40 trilyon katkısı var.. Toplam seyirci sayısı 500- 600’ü bulması mümkün değil. Siyasi beklenti olabilir.. Benzeri daha önce Antep’te yaşandı. Diyarbakır’a Özel İdare’den çok ciddi kaynaklar aktarılıyor. Yani Diyarbakır aktarabiliyor da, Malatya Özel İdaresi niye aktaramıyor, bunu sormak lazım. Biz Malatya’daki kurumlardan niye destek alamıyoruz? Örnek olarak, Malatyaspor Gecesi için Malatya Valiliği’ne100 bilet gönderildi, 49 tanesi iade, 51’i satılmış.. Şu anda 7 milyar lira bizim hesabımıza geçmiş para var. Bu da kamera karşısına her geçtiklerinde destek olduklarını söyleyenlerin destek olmadıklarını gösteriyor. Sivil toplum örgütleri için de aynısını söyleyebiliriz.

100 BİN DOLAR DİYENLER ORTADA YOK..
Biz buraya bir şeyler yapmak için geldik, destek istiyorsak, alamıyorsak o zaman gelsinler biz onlara destek olalım. Haşim Karadağ yönetimde olmadığı zaman bile Sayın Tanrıverdi döneminde çok büyük destekleri olmuştur. İlk kongre öncesinde bize kongre salonlarında 100 bin dolarlar hibe edeceklerini söyleyen işadamlarından 1 kuruş para almadık, alamadık daha.. Bunu kamuoyunun bilmesini istiyorum. Ama bugün toplum olarak onları her yerde saygıyla karşılıyoruz. Buraya geldikleri zaman onore ediliyorlar. İstanbul’daki gecemizde bize destek olacaklarını söyleyenlerden bir kuruş para alamadık. Malatyasporla ilgili transferler yanlış yapılıyor, bilmem ne yapılıyor diyenler.. Kardeşim bizim paramız yok ki.. Vereceğimiz paralar belli miktardadır. Yani başkanın da alacağı risk miktarı bellidir, geçmişteki başkanların riski de bellidir.

CELİL KALİTELİ OLSAYDI..
Geçmişte Malatyaspor başkanı hata yapmış olabilir. Celil transferine eleştiri oldu. Bu kadar para verildi, niye boşta diyorlar. Diyorum ki, Celil’i kadro dışı bırakmakla bu yönetim en doğru kararı almıştır. Celil kaliteli sporcu olsaydı, adam gibi adam olsaydı, transfer teklifi gelirdi. Kadro dışı bırakmamız, ne kadar doğru olduğumuzu gösterir. Başka bir örnek vermek gerekirse, Celil’de, Hikmet Karaman’da transferde hatalar yaptık.. Bunların arkasındayız. Hatalar yapılmıştır ki o dönemde… Ben şahsım olarak yönetimde değildim.. Geçmişte hata yapılmadı mı? Nurettin Soykan, Turan Çevik, Nurettin Güven, Münir Erkal, Yaşar Çerçi dönemlerinde hata yapılmadı mı? Sayın Hikmet Tanrıverdi döneminde hata yapılmadı mı? Malatyaspor, 5-10 maç önce düşme riskini kabul etseydi, bugün Malatyaspor’un 4 trilyon daha az borcu vardı. Hata ama iyi niyetli hatalar.. Çünkü o gün artık sağlıklı düşünemiyorsunuz.. Yılana, akrebe sarılıyorsun. Peki kamuoyu Ziya Doğan’ı eleştirebiliyor mu? Bugün getirsek toplum havada karşılar.. Toplumun böyle değer yargıları var.. Ömer, Mert gibi insanlar, şu anda top oynayan sporcuların Malatyaspor’a ne kadar zarar verdiğini kamuoyuna anlatmak mümkün mü?

YANLIŞ TRANSFER YAPILMIŞTIR..
Bunları kamuoyunda, basın huzurunda konuşamıyorsunuz.. Ama bazı insanlar televizyonda kalkıp konuşarak kendilerine rant sağlamaya pozisyon bulmaya çalışıyorlar. Evet Haşim Karadağ şovmen değil, kendini iyi pazarlayamıyor. Ama Malatyaspor için iyi niyetle elinden geleni yapmaya çalışan bir insan. Bizler de aynı düşüncedeyiz. Her şey iyi niyet çerçevesinde yapılmıştır. Yanlış transfer yapılmıştır. Fakat ikinci bir yanlış transferi kaldıracak ekonomik gücümüz yok. Onun için sık eleyip doğru dokumalıyız. Hocamız takımı katkı sağlayacak insanlar istiyor. Biz bunların peşindeyiz.

MEDYA, SİYASETÇİ BORÇLU..
Açık açık söylüyorum. Malatyaspor’un medyası, basını, gazetesi, televizyonu Malatyaspor’a çok şey borçlu. Malatyaspor olmazsa televizyonu dolduracak programları yok. Siyasetçiler de çok şey borçlu. Malatyaspor sayesinde, Malatyaspor yüzünden, kendilerinin durumu, Malatya’daki kurumların, ticaret odasının, belediyenin, milletvekillerinin, herhangi bir kurumun Malatya’ya bir şey yapmadığı gündeme gelmiyor. Hiçbir kurumun Malatya’ya, Malatyaspor’a katkı yapmadığı gündeme gelmiyor. İnsanların hiçbir şey yapmadığı ortamda hem gönüllü işi yapacağız, kamuoyunun önüne çıkacağız, her türlü eleştiriyi biz alacağız. Başkan İstanbul’da yaşayan, dişinden tırnağından artırdığını bu kulübe aktarmaya çalışan bir adam. Yani Malatya halkının, sadece Malatyaspor yönetiminden hesap sorma yetkisi mi var?

TEK DERT MALATYASPOR MU?
Bana göre Malatyaspor ikinci yarıda bir sıkıntı yaşayacak. Malatya her konuda sıkıntı yaşıyor. Malatya’nın tek problemi Malatyaspor değil, sorunlarından bir parçası.. Ama Malatyaspor ortalama 1.800 maça gelen taraftarı olan bir kurumun hesap verecek merci değil. Burası 1 milyon nüfuslu, Türkiye genelinde 1-1.5 milyon taraftarı olan bir kulüp.. Bizim Malatya’dan çok Malatya dışındaki Malatyalılara verecek hesabımız var. Çünkü Malatya’daki vatandaşlarımız Malatyaspor’a hesap sordukları gibi diğer kurumlara da hesap sorsunlar..

HOCA ADAM GİBİ ADAM..
Transferde hiç problemimiz yok. Hoca çok seçici davranmaya çalışıyor. Hoca diyor ki, benim istediğim adam olmazsa hiç gerek yok diyor. Çünkü benim adamlarım yeterince var diyor. Bu takım iki tane önemli adamını kadro dışı bırakmış ve şu anda 4’üncü sıraya gelmiş. Demek ki bizim takımın çok büyük problemleri yok.. Hoca takıma sahip çıkan, adam gibi adam. Malatyaspor’a gelen en saygın hocalardan biri.. Tüm kamuoyunun bilmesini istiyorum.. Keşke bu insanlar Malatya’da 3-4 yıl kalabilseler. Hem başkan, hem hoca, hem de yöneticiler nezdinde.. Malatyaspor bir şekilde yürür.. Biz gideriz başkası gelir. Malatyaspor’a sahip çıkacak kurum ve mercilerin her zaman sıkıştırılması gerekiyor. Bunu başkanın da, bizlerin de..

DON KİŞOTLARIN SONU..
Hangi kurum hangi şahıs Malatya üzerine siyaset yapan, Malatya’daki İstanbul’daki sivil toplum örgütü, hangisi olursa olsun Malatya üzerine beklentisi olanlardan hesap sorulması lazım. Ama ben biliyorum, yine sorulmayacak, yine boş konuşmuş olacağım.Yine o insanlar çıkacaklar bu toplumun önüne paralar vaat edip vermeyecekler, yine destek olacak gibi görünüp olmayacaklar.. Haşim Karadağ gibi, Hakan Kodaman gibi, geçmişte Hikmet Tanrıverdi, İlhan Kavuk gibi Don Kişotlar, bu kulübü yine yönetmeye çalışacaklar.. Fakat bunların sonu geliyor. Malatyaspor’un genel anlamda ekonomik sıkıntıları vardır, olmaya devam edecektir. Bunu da insanlar bilsinler.

BASINA SİTEM..
Malatyaspor’un üzerine çok gelmeyin. Malatyaspor’un üzerine gelinceye kadar siyasetçilerin, başka kurumların üzerine gidin. Bizi eleştiriyorsunuz, başkalarının yanında süt dökmüş kedi gibi oluyorsunuz. Birgün bir milletvekilini, bir kurumu bir kere eleştirdiğinizi görmedim daha..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız