SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sadece O Başkan Dışında..'

A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, düzenlediği basın toplantısında, son belediyeler yasası ile Malatya'da da 20 belde belediyesinin kapanacağını, bu duruma Hasançelebi Belediye Başkanı dışında hiçbir belediye başkanının karşı koymaya cesaret edemediklerini savundu. Ekici, AKP milletvekillerinin Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım'a verdikleri yanıtın da ibret verici bir örnek olduğunu öne sürdü.

Ekici, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Bilindiği üzere son nüfus sayımlarına göre ülkemizde yaklaşık,863 Belde ile 283 ilk kademe Belediyesi olmak üzere 1146 Belediye kapatılmıştır. İlimizde de 20 belde belediyesi kapanacaktır.Bu uygulamayla beldelerimizin yerel imkanlardan süratli ve yoğun olarak aldığı hizmetler sona erecek,mevcut belediyemizin yok edilmesi ve köy haline getirilmesi çağdaş yaşamın şartlarını da olumsuz yönden etkileyecektir.

Alt yapı,makine parkı,Hizmet araçları ve personeli ile beldesine veya ihtiyaç duyduğunda çevre köylere de yardım götüren beldelerimizin kaldırılışı aynı zaman da belediyenin bulunduğu çevreyi de oldukça mağdur edecektir.

İlimiz de 15 belediye köye dönüştürülürken,5 belediyemiz de mevcuda hizmet etmekten büyük acziyet yaşayan Belediye’ye bağlanırken, yaşanacak sıkıntılara çözüm bulması gereken sayın Vekiller, vatandaşın mağdur olacağını Başbakan’a söylemek ne haddimize diye Hasançelebi Belediye Başkanımıza cevap vermesi düştüğümüz durumun ibret verici bir örneğidir.

Vekil seçilenlerin haddi değilse oraya “Başbakan’ın egolarını tatmin etmek içinmi gittiniz”,derler adama. Sizler sadece yandaşlarınızı bir yerlere müdür olarak atayıp ekip kurmayı,öğretmen kıyımı yapmayı,şaibeli Başhekimleri kollamayı,asli göreviniz mi zannediyorsunuz?.

Ama asli görevlerinizin bunlar olmadığını yerel seçimlerde bu millet sizlere hatırlatacaktır. Bir diğer gariplik de Belediyeleri köy olan ve merkeze bağlanan Belediye Başkanları’nda yaşanmaktadır.

Onlar da vekaletin kendilerine verdiği yetki ile ciddi manada tepki koyamamışlardır.Sadece Hasançelebi Belediye Başkanı dışında,hiçbir Belediye Başkanı tepki koymaya cesaret edememektedirler.

Elbette ki, vatandaş yeni yasayla nelerin başına geleceğini gayet iyi bilmektedirler. Oysa bu Belediye Başkanları’nın da çoğunluğu AKP’li oluşlarından mı yoksa onlarda mı haddi olmadığını düşünenlerden ,diye endişe ediyoruz.

Halbuki ki vatandaşla birlikte ayağa kalkıp vekillere hadlerini hatırlatmak bunların görevleri olsa gerek,diye düşünüyoruz.

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu yeni yasayla hizmet noktasında vatandaşın,gerek sosyal,gerek ekonomik,gerekse eğitim gibi hizmetlerden büyük bir mağduriyet yaşayacağını da gayet iyi biliyoruz.

MHP olarak biz bu Belediye’lerimizin tekrar eski haline getirilmesi için her türlü destekle yanlarında olacağımızı ifade ediyor, bu yasanın önce Cumhurbaşkanı’ndan, sonrada Anayasa Mahkemesi’nden döneceğini umuyor, Malatya’lıları, Belediye’lerinin köy olmasına müsaade etmeyerek,silkinip ayağa kalkarak tepki koymaya çağırıyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız