SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sadece Otomobiller İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle düzenlenen hız sınırı konusunda kamuoyunu bilgilendirdi ve yapılan düzenlemeyle, sadece otomobiller için bölünmüş yollarda hız sınırının artırıldığı belirtildi.

 

Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

 

"Karayolları Trafik Kanununda yapılan değişiklikle Şehirlerarası Bölünmüş Yollarda HUSUSİ OTOMOBİLLER için hız sınırı 90 km den 110 km’ ye çıkarılmıştır. Hız sınırı, çift yönlü şehirlerarası karayollarında 90 km, otoyollarda ise 120 km olarak uygulanmaya devam edilecektir. Hız sınırı uygulamasında yapılan değişiklik sadece HUSUSİ OTOMOBİLLERİ kapsamaktadır.  Yapılan düzenlemeler aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

 

 

 

Araç Cinsi 

Şehir Dışı Yollar

Otoyol

Yeni Düzenleme ile Bölünmüş  Şehir Dışı Yollar 

Otomobil  

90

120

110

Otobüs

80

100

80

Minibüs, Kamyonet, Kamyon

80

90

80

Arazi Taşıtı, Motosiklet

70

80

70

Tehlikeli madde veya özel yük taşıyan araç 

50

60

50

LTT, arızalı aracı çeken araç

20

-

20

Kamuoyunun bilgisine sunulur. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız