SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sadece Partiler Kazanıyordu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:13:43
A- A+ PAYLAŞ

AKP’nin İlçe danışma toplantılarında son durak Darende ilçesi oldu. 

Rıdvan Budak’ın Divan Başkanlığında yapılan İlçe danışma toplantısının açılışında söz alan Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Eser, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde el ele vermesi durumunda bu zor günlerinde atlatılacağını dile getirdi. Son olaylarla tüm dış güçlerin Türkiye üzerine gözünün olduğunun bir kez daha görüldüğünü kaydeden Eser, bunun için ülkece çok çalışıp başarılı olunması gerektiğinin altını çizdi.

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, kuruldukları günden bu yana 10 seçim atlattıklarını ve her seçimde de milletin iradesi ile birinci parti çıktıklarını belirterek AKP’nin arkasında milletin olduğunu dile getirdi.

Daha sonra söz alan Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, bu toprakları kanları ile sulamış atalarının emanet ettiği yurdu koruma ve kollamanın asli görevleri olduğunu söyledi. Ancak tarifi sürece baktıklarında her daim Türkiye topraklarında değişik unsurların gözünün olduğunu ifade eden Şahin, “Bizden önceki dönemlerde Osmanlının yıkılması için İngilizlerin çok fazla efor sarf ettiğini biliyoruz. Adamların bir tek niyetleri var, bu da cihan imparatorluğu olan Osmanlının yıkılmasının ötesinde parçalanması noktasında mücadele ediyorlar. Siz bir ülkeyi yıkarsınız ama ülkenin içine nifak yerleştirilmediyse o ülkenin enkazı üzerinden bir ulu çınar tekrar yeşerir. Ama aralarına nifak yerleştirmişseniz ne olursa olsun bir daha bir araya gelemezler” diye konuştu.

Aslen Darendeli olan İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç da yaptığı konuşmada, 30 yıldır İstanbul’da yaşadığını ve bunun 25 yılını ise aktif siyaset ile uğraşarak geçirdiğini söyledi. Dalkılıç, “AK Parti’de siyaset yapmak herhangi bir parti de veya herhangi bir siyasi oluşum içerisinde siyaset yapma anlamına gelmez” dedi.

AKP öncesine değinen Dalkılıç, “AK Parti öncesi Türkiye’yi hatırlayalım, birbirimize hatırlatalım. 2001 öncesinde Türkiye’de siyasetçiler vardı yine oy istiyorlardı. Yine vatandaşa gidiyorlardı, ne diyorlardı peki? Kimi diyordu ki 2 anahtar vereceğiz, kimi yoksulluğu bitireceğim diyordu, kimi işsizliği bitireceğim diyordu ve bu necip millet onlara güvenip oylarını veriyordu. Sonuçta ise bir ya da iki parti kazanıp meclise giriyorlardı. Ancak burada sadece siyasi partiler kazanıyordu millet ise kaybediyordu. Siyasetçiler seçildikten sonra milletle irtibatı kesip onlara talimat verenler kimse onların emirlerine giriyorlardı. Örnekleri var hafızalarımızda. Ancak bugüne baktığımızda AK Parti kurulduktan sonra farklı bir siyasi anlayış geldi Türkiye’ye. Milletin oyu ile bugün meclise giren AK Parti, seçimden sonrada da milletin iradesine sahip çıkıp her daim halkın yanında” şeklinde konuştu.

Toplantıya Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İstanbul milletvekili Halis Dalkılıç, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, il yönetim kurulu üyesi Orhan Barman, Darende ilçe başkanı Süleyman Şimşek, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın kolları ve muhtarlar katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız