SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sadece Sizin Temsilciniziz"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Çavuşoğlu Mahallesi sakinlerine teşekkür ziyaretinde bulundu. Vatandaşlar, Ağbaba'ya yoğun bir ilgi gösterdi. Ağbaba, çocuklarla da yakından ilgilenerek, çocukların ellerini öptü. 

Ağbaba, ziyareti esnasında vatandaşlara yaptığı konuşmada, "Desteğiniz ve ilginize teşekkür ediyoruz. İnşallah bu desteğe layık oluruz. Biz halkımızın hangi partiye olursa olsun, verdiği oylara saygılıyız. Biz, partimize verilen oylara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Çünkü sizlerin oyları bize emanet. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yemin etmememizin sebebi de sizlerin seçtiği temsilcilerin meclise girebilmesidir. Düşünün ki siz Ahmet'e oy veriyorsunuz sandıktan Mehmet çıkıyor. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Tabi ki biz buna karşı çıkacağız. Çünkü bu ülkeye demokrasiyi getiren parti biziz. Bu ülkede demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren parti biziz. Bazı kesimler ve iktidar yandaşı olan yazarlar, bunu eleştiriyorlar. Bakın sizlerin verdiği oylar kıymetli. Verdiğiniz oylar bizim namusumuz ve şerefimiz kadar kıymetli. Bu nedenle arkadaşlarımız mecliste yemin etmediği sürece biz de yemin etmeyeceğiz. Türkiye'de antidemokratik olan bir şey var. Buna karşı mücadeleyi de CHP verecek. Bu sadece iki milletvekili için verilmiş bir mücadele değil, bu Türkiye'nin önümüzdeki dönem demokrasi mücadelesidir. Eğer biz burada sessiz kalırsak bilin ki, iktidar kendisi gibi düşünmeyen 3 tane insanı daha cezaevine atacak. Biz her zaman sizinle birlikteyiz ve sizin temsilciniziz. Hiçbir gücün değil sadece ve sadece sizin temsilciniz olacağız" dedi.

SORULARI YANITLADI..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, özgürlük ve demokrasi için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. 

İHA'nın sorularını yanıtlayan Ağbaba, "Basının sorunlarının çözülmesi için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Malatya'da özellikle yerel basının yaşadığı güçlükleri biliyoruz. Arkadaşlarla toplantı yapıp, gerekli talepleri aldıktan sonra konuyu meclise götüreceğimi ifade etmek istiyorum " dedi. 

Ağbaba CHP'li milletvekillerinin mecliste yemin etmemesiyle ilgili olarakta, "Arkadaşlarımız meclise girmeden yemin etmeyeceğimizi söylemiştik. Meselenin, arkadaşlarımızın meclise girme meselesi değil, demokrasi ve özgürlük meselesi olduğuna inanıyorum. Arkadaşlarımız, milletvekili olmak için gerekli belgeleri veriyorlar, halk seçiyor, meclise de kayıtları yapılıyor ancak yemin sürecine gelindiği zaman gerekli özgürlük sağlanmıyor. Biz kendimiz için değil çocuklarımızın geleceği için mücadele ediyoruz. Demokrasinin tam olarak yerleşmesi için tüm mücadelemizi vereceğiz" dedi.

PSAKD'Yİ ZİYARET..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sivas Katliamı’nın 18. yılında, katledilenleri anmak için bugün (2 Temmuz 2011) Sivas’a gideceklerini söyledi. Ağbaba, CHP eski milletvekili adayı Ali Dağdelen ile birlikte Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan CHP Milletvekili Ağbaba, “Bildiğiniz gibi yarın 2 Temmuz.  Maalesef insanlık tarihinin en acı günlerinden ve en utanç verici günlerinden birisi. Bu acı günü anmak için buradayız, yarın hep beraber Sivas'a gideceğiz. Partimizin düzenlemiş olduğu anma etkinliğine katılacağız, milletvekili arkadaşlarımız ile beraber Sivas’ta olacağız” dedi.

2 Temmuz'un bir insanlık ayıbı olduğunu her zaman dile getirdiklerini belirten Ağbaba, “Devletin, 2 Temmuz 1993’te insanları katleden kişileri mutlaka cezalandırması gerekir. Bunu yapamamış bir devlet, çağdaş bir devlet olamaz" diye konuştu.

Ağbaba seçim sürecinde verdikleri destekten dolayı da PSAKD’lilere teşekkür etti. Daha sonra söz alan PKSAD Malatya Şube Başkanı Songül Canpolat, “Böyle bir günde bizi ziyaret ettiğinizden dolayı size teşekkür ederiz. Biliyoruz, sayın milletvekilimiz Veli Ağbaba sürekli bizlerle beraber, bizden desteğini hiç eksik etmiyor. Kendisine teşekkür ederim" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız