SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sadece Söylemle Olmaz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği’nin "Sağlıklı Gelecek" projeleri kapsamında yer alan ve Malatya Kültür Yaşam Derneği’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, kısaca da KÜ-RE olarak adlandırılan Kültür Rehberleri Yetiştirme Eğitim projesi 5 haftalık eğitim çalışmalarından sonra sertifika dağıtım töreni ile sona erdi.

Özel İdare toplantı salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil İbrahim Kılıç, Malatya Musiki Cemiyeti Başkanı Mehmet Tunç, İnönü Üniversite öğretim üyeleri, Kültür sanat dostları öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Daşöz şöyle dedi:

“Malatya’mızın büyük birikimleri var. Bilimde, sanatta, kültürde yani her alanda yetişmiş insan gücünün yanı sıra kültürel varlıkları da var. Fakat üzülerek söylemeliyiz ki bu varlıklarımıza gereken değeri verememişiz. Malatya’da göreve başladığım aylarda açılan Fotoğraflarla Malatya Sergisini izlediğimde fotoğrataki yapıları sormuştum. ‘yıkıldı’ yanıtını almıştım. Kamu-Özel herkes elbirliği ile o güzelim yapıları yıkarak yerine apartmanlar dikmişiz. O yapıları koruyamamışız. Yok etmişiz. Malatya Malatya bulunmaz eşin diyoruz, söylemle olmaz çalışmak lazım. Her alanda çalışmak lazım, özellikle de kültürel alanda. Geleceğimiz olan bu gençlerimiz aldıkları eğitimle ilimizin kültürel yaşamına ışık tutacaklardır. Son dönemlere kadar biri merkezde diğeri de Darende’de olmak üzere 2 müzemiz vardı. Şimdi ise Atatürk Müzesi, Etnoğrafya Müzesi açılma aşamasında, kısa bir süre içerisinde ise Malatya’ya bir Kent Müzesi de kazandıracağız. Diğer kültürel varlıklarımızda hizmet verecek duruma gelmiş durumda”

Sağlıklı Gelecek projeleri koordinatörü Dr. Suat Yalçınsoy, bir ay süren eğitim çalışmaları hakkında sinevizyon eşliğinde bilgiler sundu ve “KÜ-RE projesi ile ilimiz kültür camiası pırıl pırıl 25 genç kazanmış oldu. Bu gençlerimiz öğrendikleri bilgilerle akranlarının yanı sıra biz büyüklere de kültürel alanda rehberlik edeceklerdir” dedi.

KÜ-RE projesinin koordinatörlüğünü üstlenen Kültür Yaşam Derneği başkanı Yaşar Karaaslan da “ Bir aydır sürdürdüğümüz eğitim çalışmalarının birinci etabını başarıyla sonuçlandırdık. Bu çalışmalarımız sırasında projemizin kabul edilmesi ve uygulama aşamasında desteklerini esirgemeyen Valimize, gönüllük üzerine gençlerimize eğitim veren hocalarımıza, grafik-tasarım-iletişim ve iaşe konularında yardımlarını esirgemeyen tük kurum-kuruluş ve kişilere teşekkür ediyorum. Bu proje burada bitmedi 25 gencimiz ile birlikte önümüzde ki süreçte kentimiz için çok yararlı işler yapacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra KÜ-RE eğitim proğramlarına katılan ve Kültür Rehberi unvanını almaya hak kazanan; Helin Erdoğan, Konuralp Şentop, Kübranur Çelik, Mücahit Savaş, Nazlı Kurdal, Numan Metin, Onur Gündoğdu, Saliha Aslan, Samed Aşana, serhat Beyaz, Özgür Temmuz Çelik, Yağmur Demirtaş, Arda Karaduman, Aybala Keleşyılmaz, Aybüke Güneş, Betül Berk, Didar Solgun, Dilara Turgut, Ecem Zengin, Enes Kaçan, Gökçen T.Uçkan ve Görkem Erdoğan’a belgeleri Vali Daşöz tarafından verildi.

KÜ-RE programına gönüllü eğitim vererek katkıda bulunan İnönü Üniversitesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Göknur Akçadağ, Doç.Dr. Ramazan Çiftlikçi, eğitmen Fazıl Ercan, Malatya Müze Müdürü İzzet Esen, Sanat tarihçisi Meryem Günhan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlilerinden Bülent Korkmaz, Dilek Lisesi Müdürü Tarihçi Orhan Toğrulca, Şair Metin Özer, Sağlıklı Gelecek Projeler koordinatörü Dr. Suat Yalçınsoy ve Kültür Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan’a, KÜ-RE projesine grafik-tasarım danışmanlık hizmeti veren EUCOONS Danışmanlık’a İletişim sponsorluğu desteği sunan NTV ve iaşe desteği sunan Fuarcılık A.Ş Genel müdürü Ahmet Özbildirici’ye teşekkür plaketleri verildikten sonra tören sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız