SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sadece Türkiye'ye Özgü Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:53:42
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman ve gazetecilerin Basın Bayramını tebrik etti.

Ziyarette konuşan Malatya Gazeteciler Cemiyeti başkanı Haydar Karaduman, Tüfenkçi’nin AK Parti il başkanı olarak Malatya’da iz bıraktığını söyleyerek,  “Bugün Basın Bayramımız, 24 Temmuz 1908’de sansürünün kaldırılışının yıldönümü” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi ise, Türkiye’de sansürün kaldırılışının 105. Yıldönümü nedeniyle ziyarette bulunduğunu belirterek, “İl başkanlığım sürecinde de istişare halindeydik, milletvekilliği döneminde de istişare içerisinde olacağız. Türkiye’de sansür kavramı çok tartışılan, ama resmi olarak 105 yıldır kaldırılmasına rağmen kimi zaman patronaj tarafından sansürlenin, kimi zaman sermaye tarafından sansürlenen, kimi zaman devlet tarafından sansürlenen, kimi zaman çeşitli erkler tarafından sansürlenen dönemler yaşanıyor. Gazeteciler kendi bağımsız özgür fikirlerini gazetelerine, televizyonlarına, internet sitelerine yansıtmaları gerçekten Türkiye’de bir çok mücadeleye sahne oluyor. Bu sadece Türkiye’ye özgü değildir. Bütün dünya coğrafyasında sansürleme olayları yaşanıyor. Biz istiyoruz ki, otokontrolü gazeteciler kendi yapsın, kendi okuruna karşı sorumlu olsun, sansürlemeyi ne patronaj, nede devlet, nede her hangi bir erk yapmasın. Ama gazeteciler yazdığını toplumsal ahlaki ve genel kurullar çerçevesinde kendi zihnindeki düşüncüler etrafında kontrol ederek yayınlasın. Sorumsuz bir şekilde toplumda infiale neden olacak ve genel ahlak ve edepten dolayı yayınları da yine kendi kalemi içerisinde kontrol etsin istiyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız