SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağ Olsaydı Görmek İstediği Bu Manzara Olurdu"

0
Güncellendi - 2018-05-14 03:10:05
A- A+ PAYLAŞ

Alevi Dedesi, Malatya eski milletvekillerinden Hüseyin Doğan Dede’nin vefatının 35. yıldönümü nedeniyle Yeşilyurt ilçesine bağlı Kırlangıç Mahallesindeki türbesinin bulunduğu mevkide anma etkinliği düzenlendi.

'Mürşid-i Kamil Hüseyin Doğan Dede Anma Etkinliği'ne Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Vekili Regaip Ahmet Özyiğit,  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Baro Başkanı Enver Han,  AKP İl Başkan Vekili Mahmut Ünal Özer, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, AKP Malatya Milletvekili Aday Adayları Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı ile kalabalık bir topluluk katıldı.

-“İnsana hizmeti de bir vazife olarak görüyoruz”

Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Gerçekten Anadolu’nun yetiştirdiği Mürşid-i Kamil Hüseyin Doğan Dedemizin bu topraklarda yetişmesi, bu topraklarda bulunması Malatya’mız için bir şans. Onun evlatlarının bu topraklarda yaşaması, Onun neslinin bir kısmının bu topraklarda bulunması Malatya’mız için, esasında Türkiye’miz içinde bir şans. Çünkü Onlar babalarından aldıkları vasiyetle, dersle hep kardeşlikten yana oldular, hep hayrı söylediler, hep milleti kaynaştıracak bu ülkenin bu toprakların bütünlüğünü sağlayacak şekilde milletimize önderlik yaptılar. Eşref Dede’nin şahsında bütün aileyi tebrik ediyorum, kutluyorum, Allah razı olsun. Malatya eğer bugün sevginin, barışın, huzurun kenti ise esasında bu toprakların yetiştirdiği bu mürşid-i kamiller ve onların takipçilerinin büyük bir emeği var, büyük bir katkısı var. Malatya’nın esasında örnekliği sadece Malatya ile kalmamalı, bütün Türkiye’ye örnek olması gerektiğini de biz her fırsatta ifade ediyoruz. Bu şu demektir; bütün Türkiye’de daha fazla hoşgörü, daha fazla kardeşlik ve daha fazla kardeşlik demektir. Esasında Türkiye Cumhuriyetinin kurucu değerleri, kurucuları Türkiye’yi oluştururken bu unsurların tamamını dikkate alarak, barışı ve huzuru sağlama adına laikliği de, demokrasiyi de, insan haklarını oluşturma halkasında atmış oldukları adımları bizler daha da geliştirerek çağdaş uygarlık seviyesine, muasır medeniyetler seviyesine taşıma adına hep beraber çaba sarf etmeliyiz.   Esas olan gönüllerdeki dostlukları kurabilmek, gönüllere girebilmek. Gönüllere girerken de biz madem ki 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' diyoruz, insana hizmeti de bir vazife olarak görüyoruz. Her bulunduğum alanda her bulunduğumuz makamda insanlarımız arasında bir ayrım yapmadan bütününü kucaklayarak hizmet etmeyi bir şiar edindik ve bu şiarımızı da sonuna kadar milletten aldığımız desteklerle sürdürmeye devam edeceğiz."  diye konuştu.

-“Bu topraklarda bölmek parçalamak bize yakışmaz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise yaptığı konuşmasında; “Biz Anadolu’yuz. Bu topraklar tüm dünya’ya barış, hoşgörü, kardeşlik tohumları eken dervişler, pirler, tasavvuf düşünürlerini yetiştirmiş.  Bu topraklar, Mevlana’yı, Hacı Bektaş’ı, Hacı Bayram’ı, Ahmet Yesevi’yi, Yunus Emre’yi, Niyazi Mısri’yi, Hüseyin Doğan Dede’yi yetiştirmiş.  Sadece bu değerler mi ? Elbette hayır.  Bu topraklar Dünya’nın en büyük askeri dehalarından, en büyük devrimcilerinden, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştirdi.  Bu topraklar, kendi elleriyle ülkeyi tek partili yaşamdan çok partili yaşama geçiren, hemşehrimiz İsmet İnönü’yü yetiştirdi Cumhuriyetin kurucuları bizim bir arada eşitçe özgür birey olarak yaşamamızın zeminini hazırladılar.  Kardeşçe barış içersinde, kadın erkek eşitçe yaşamamız için cumhuriyeti kurdular. Biz laik cumhuriyet ile yönetilen dünyadaki ilk ve tek Müslüman ülkeyiz. Bırakın Ortadoğu’yu Avrupa da bile kadınlar oy kullanamazken, Cumhuriyet, kadınlarımıza 1934’te seçme seçilme hakkı vermiş. Bizim başka topraklarda ki değerlere ihtiyaç yok. Elimizdeki değerleri korumaya ihtiyacımız var. Demokrasi, insan hakları, laiklik, eşitlik, çoğulculuk, çok seslilik, hoşgörü bizim vazgeçilmezlerimizdir. Biz; her rengin, her düşüncenin, her nefesin değerli olduğunu bilenlerdeniz. İşte tam da bu yüzden fikirlere, inançlara saygı göstermeyenleri, kendisi gibi düşünmeyenleri dışlayanları kabul edemeyiz.  Bu topraklarda ayrım yapmak bize yakışmaz. Bu topraklarda bölmek parçalamak bize yakışmaz. Bu topraklarda kardeşlik, barış, demokrasi ve özgürlük tohumlarını yeniden yeşertmek, çocuklarımıza daha aydınlık ve umut dolu yarınlar bırakmak için çalışacağız çalışmaya devam edeceğiz. Nefrete karşı sevgiyi, savaşa karşı barışı, ayrımcılığa karşı kardeşliği, sömürüye karşı emeği, zalime karşı mazlumu savunmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kaydetti.

-“İhtilafları, problemleri def etmiş oluruz"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Bir ömür, mücadele dolu bir ömür. Osmanlı’nın son dönemini yaşamış, milli mücadele döneminde aktif görev almış, CHP’de ve Adalet Partisi’nde siyaset yapmış bir büyüğümüz. 35’inci seneyi devriyesini yaşıyoruz. Ömrü mücadeleyle dolu bu büyük zatı rahmetle anıyorum. Hüseyin Dede’nin özellikle ‘çocuklarınızı mutlaka okutun, eğitime büyük önem verin’ ifadelerini minnetle dinledim. Dinimizin ilk emri, Kur’an-ı Kerim’in ilk emri ‘İkra, oku’ olmuştur. Eğer eğitimi hakkıyla yerine getirirsek çocuklarımızı bilgi, ilim, irfanla donatırsak aslında yaşadığımız birçok çelişkileri, ihtilafları, problemleri def etmiş oluruz.” diye konuştu.

-“Görmek istediği manzara da inanın ki bu olurdu”

Merhum Hüseyin Doğan Dede'nin oğlu ve Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı) Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ise yaptığı konuşmasında, “Hüseyin Doğan Dede’yi babam olduğu için değil, ama biz mürşit kamil kişi kimliği nedeniyle anlatmak istiyorum. İstanbul’da rahmetli olmuştur ve buraya getirildi. Bunu Hüseyin Doğan’ın sevenleri gerçekleştirdi. Ve eğer bir şekilde Hüseyin Doğan sağ olmuş olsaydı görmek istediği manzara da inanın ki bu olurdu. İnsanların birbirini sevdiği, birbirini kucakladığı, herhangi bir şekilde ırk, cinsiyet, mezhep, siyasi, manevi inanç ayrımı olmadan insanların birbirini kucakladığı bir ortam. Ve bu da Hüseyin Doğan Dede’nin tüm hayatı boyunca ideolojisi olmuştur.” diye konuştu.

Törende semah dönüldü.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Meleti (5 yıl önce)
    Hdp il yönetimi de davetliydi ve ordaydı, neden yazmıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Turk milletine ornek birlik beraberlik,mesaji,veren Torenlere katilanlara,canlara,,doslara,tesekkurler, Huseyin,dedemize,allahtan,rahmet,diliyorum
    0
    0
    Yanıtla