SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağ ve Sıhhatteymiş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un düşeceği kesinleştikten sonra, istifa edip ortadan kaybolan eski başkan Haşim Karadağ, yeni suçlamalarla ortaya çıktı.

Sezon ortasında yaptığı, Malatyaspor'un küme düşmeyeceği, düşmesi halinde intihar edeceği yolundaki açıklamaları ciddiye alanların, istifadan sonra sesinin soluğunun çıkmaması nedeniyle hayatından endişe ettikleri Karadağ, Cumartesi günkü kongre öncesi bir açıklamayla ortaya çıktı. Eski yöneticileri suçlayarak yolsuzluk yapıldığını iddia edip, "Malatya'nın rantını yiyenler bekliyorlar ki; her yıl İstanbul'dan bir kahraman gelsin ve 4-5 milyon lira harcasın. Malatyaspor'un artık kahramana ihtiyacı yok" dedi.

Malatyaspor Kulübü eski yöneticilerinden Ali Cengiz'in kendisi hakkındaki iddialara yaptığı yazılı açıklamada cevap veren Haşim Karadağ, kulübün hesapları incelendiğinde kulüp bünyesindeki şirkette 800 bin, kulüpte ise 3,5 milyon TL yolsuzluk tespit edildiğini iddia etti.

Takımın ligden düşmesinde suçlu olabileceklerini ancak asla verilemeyecek hesapları olmadığını bildiren Karadağ, "Acaba bu takımı son gün bırakıp da kaçtığınızda kendinizde bir suç bulmuyor musunuz? Bir de çıkıp 'bu takım son yıllarda kötü yönetiliyor' diyorsunuz. 8 ay önce bu takımı siz yönetiyordunuz. Ondan 1 yıl evvel de bu takımı siz yönetiyordunuz. Acaba burada kendinize pay çıkarmıyor musunuz? Bizim ibralık bir işimiz yok. Biz bu takımı alırken futbolcu anlaşmalarını bizzat siz yapmıştınız. Bu yönetim, 7 futbolcu ile anlaşma yaptı. 5'inin anlaşması boş mukavele, 1'inin anlaşması maç başı, 1'inin anlaşması ise 150 bin lira' ifadelerini kullandı.

Başkanlığını yaptığı son yönetimin belediyeden 700 bin, valilikten de 55 bin lira aldığını belirten Karadağ, ''Bir yıl boyunca belediye ve valilikten aldığımız para 755 bin liradır. Verdiğimiz yerler de bellidir. Bunun 400 bin lirası alacaklara kesildi. Kalan para 355 bin liradır. Bunun da hesabının verilmeyecek yanı yok. Yarın kongreye gel ve senle başkanın İlhan Kavuk yarım sezon için belediye ve valilikten aldığınız yaklaşık 3 milyon lirayı ibra edin, hesap verin. Çünkü bizim bir sıkıntımız yok. Biz alan taraf değil, harcayan taraf olduk. Verme dönemi olunca sizi çağırdılar, harcama zamanı gelince ne hikmetse bizi çağırdılar. Sayın Ali Cengiz, bu kulüpte usulsüzlükten bahsediyorsunuz. Çok halkısınız. İnşallah sayın savcılarımız bu sesinizi duyar, gerekli işlemleri yaparlar" şeklinde konuştu.

"Kulübün hesapları incelendi. Şirkette 800 bin, kulüpte 3,5 milyon TL yolsuzluk tespit edildi. İnşallah Sayın Valimiz ve Sayın Vekillerimiz bu haykırışımıza duyarlı olurlar da harekete geçerler. Benim tek temennim budur. Ama maalesef o hesapları soracaklarına dosyalar kapansın diye kulübü kapatmaya çalışıyorlar. Bu kulüpte alınan paralar yerine konulsa bu takımın bir sıkıntısı kalmaz. Kimse çıkıp birbirini suçlamaz. Malatya kamuoyu, kim yavuz hırsız, kim hırsız öğrenmiş olur'' iddiasında da bulunan Haşim Karadağ, "Malatya'nın rantını yiyenler bekliyorlar ki; her yıl İstanbul'dan bir kahraman gelsin ve 4-5 milyon lira harcasın. Malatyaspor'un artık kahramana ihtiyacı yok. Malatya'nın rantını yiyenler, artık bu kulübe sahip çıksınlar. Bu kulübün hesapları incelenip de kimin kulübe faydası ve kimin zararı dokunmuş bunu mülki amirleri kamuoyuna deklare etsinler o gün ben alacaklarımı siliyorum'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız