SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağanak Yağış Uyarısı !

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:17
Sağanak Yağış Uyarısı !
A- A+ PAYLAŞ
 
Meteoroloji denizlerde fırtına ve şiddetli yağışlara karşı uyardı. Türkiye, yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen kuvvetli alçak basınç sisteminin etkisine girecek. Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 6 ila 8 derece azalacak.
 
Türkiye, Orta Akdeniz’den gelen, yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve batı bölgelerde görülecek yağışların, Ege, Marmara ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 6 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 8 ila 10 derece artacak. Rüzgarın, genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette, İç ve Batı bölgelerde kuvvetli yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.
 
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
 
Rüzgarın iç ve batı bölgelerde kuvvetli yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
 
Çarşamba günü Ege, Marmara ve Batı Akdeniz bölgesinde görülecek yağışların, kuvvetli ve fırtına şeklindeki rüzgarla birlikte etkili olacağı tahmin edilmektedir.
 
Kuvvetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
 
Yağışların Ege, Marmara ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları öneriliyor.
 
KAR ERİMELERİ UYARISI
 
Yurdun doğu bölgelerinde kar erimleri beklendiğinden sel, su baskını, taşkın, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekecek.
 
TOZ TAŞINIMI UYARISI
 
Kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarın, güneybatı bölgeler başta olmak üzere, yer yer toz taşınımı ile birlikte, çamur şeklinde yağışa neden olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara, karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları öneriliyor.
 
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esecek.
 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (70-90 km/s) şeklinde esecek.
 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olacak. Rüzgar, güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (70-90 km/s) şeklinde esecek.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (70-90 km/s) şeklinde esecek.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinin, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (70-90 km/s) şeklinde esecek.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Çorum, gece saatlerinde Orta Karadeniz ile Bayburt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın Orta Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.
 
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Erzincan, Tunceli ve Elazığ, gece saatlerinde Malatya, Erzurum, Bingöl ve Muş çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı ve çok bulutlu geçecek.(ANKA)
 
İŞTE METEOROLOJİ'NİN UYARILARI
 
Çarşamba günü rüzgarın sabah saatlerinden itibaren Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile akşam saatlerinden itibaren Marmara bölgelerinde güneyli yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 km/s) esmesi beklenmektedir.
 
Kuvvetli fırtına nedeni ile meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi, görüş mesafesinde daralma, soba ve doğlagaz kaynaklı zehirlenme vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 
 
EGE DENİZİ’NDE TAM FIRTINA: 17 Nisan Salı akşam saatlerinde (18:00 TSİ) Orta ve Güney Ege’de güney ve güneydoğu yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) başlayacak fırtınanın, gece saatlerinden sonra Güney Ege’de 8-10 kuvvetinde (90-105 km/saat) tam fırtınaya, 18 Nisan Çarşamba öğle saatlerinden itibaren ise Ege Denizi’nin genelinde batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtınaya dönüşmesi bekleniyor. Fırtınanın 18 Nisan Çarşamba gece saatlerinden (23:59 TSİ) sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.
 
BATI AKDENİZ’DE KUVVETLİ FIRTINA: 18 Nisan Çarşamba sabah saatleri (05:00 TSİ) itibariyle doğu ve güneydoğu, öğle saatlerinden sonra ise güney ve güneybatı yönlerden 7-9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına bekleniyor. Fırtınanın 19 Nisan Perşembe gece saatlerinde (23:59 TSİ) etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.
 
ORTA KARADENİZ’DE FIRTINA: 18 Nisan Çarşamba sabah saatleri (05:00 TSİ) itibariyle doğu ve güneydoğu yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına bekleniyor. Fırtınanın gece saatlerinde (23:59 TSİ) etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.
 
MARMARA DENİZİ’NDE FIRTINA: 18 Nisan Çarşamba akşam saatleri (18:00 TSİ) itibariyle batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına bekleniyor. Fırtınanın 19 Nisan Perşembe sabah saatlerinde (09:00 TSİ) etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.
 
DOĞU AKDENİZ’DE FIRTINA: 18 Nisan Çarşamba gece saatleri (23:59 TSİ) itibariyle batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına bekleniyor. Fırtınanın 19 Nisan Perşembe gece saatlerinde (23:59 TSİ) etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız