SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağanak Yağışlar Geliyor

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye sağnak yağışların etkisi altına girecek. Yağışlar, Ege, Batı Akdeniz, Marmara’nın güneyi, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’de kuvvetli olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre, ülkenin iç ve batı bölgeleri ile zamanla ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova ve Sakarya), İç Anadolu ve Batı Karadeniz’in batısında (Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük) kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar, genellikle güney yönlerden, Marmara ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

Meteoroloji ayrıca, yaptığı uyarıda kuvvetli yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, Taşkın, Yıldırım düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile yarın (Salı) sabah saatlerinde Van, Hakkari, Şırnak, Muş ve Bitlis çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı (Adıyaman, Gaziantep ve Kilis) ile yarın (Salı) sabah saatlerinde bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız