SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlam ve Talipoğlu Malatya'da..

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim- Bir- Sen'in düzenlediği konferans için Malatya'ya gelen, Milli Eğitim eski bakanlarından, YÖK eski başkanı Prof.Dr. Mehmet Sağlam ile Toplum Gönüllüleri'nin "Benim Kütüphanem Projesi" doğrultusunda İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşiye katılmak üzere Malatya'ya gelen Gazeteci Tayfun Talipoğlu, kentte ziyaretlerde bulundu.

SAĞLAM'IN AÇIKLAMASI..
Eğitim- Bir- Sen tarafından düzenlenen konferans için Malatya'ya gelen Milli Eğitim eski bakanı, YÖK eski başkanlarından, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mehmet Sağlam, Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti. Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman'ın da katıldığı ziyaretler sırasında soruları yanıtlayan Sağlam, 1995'den sonra YÖK'le problemler başladığını belirterek şöyle konuştu:

"Benim ve Sayın Doğramacı döneminde YÖK hiçbir zaman anayasal bir kurumla kavga etmedi. Ama 1995'den sonra bütün müesseselerle kavga başladı. Kurumlar arasında kavga olursa hiçbir ilmi projeye bakamazsınız. İki testi çarpışırsa, biri kırılır öbürü çatlar. Bundan da hayır gelmez. Yeni atılım yapılamadı yeni projeler yapılamadı."

"1995'de ben YÖK'den ayrılırken üniversite sınavına girenlerin yüzde 21'i 4 yıllık fakülteye giriyordu" diyen Sağlam, "Bu rakam geçen yıl yüzde 11'e indi. Yüzde 21, 10 sene sonra yüzde 40'lara çıkmalıydı" ifadelerini kullandı.
1981'de YÖK kurulduğu zaman Türkiye'nin 19 üniversitesi olduğunu hatırlatan Sağlam, şöyle konuştu: "24 kişilik YÖK yönetimi vardı, şimdi 92 üniversite var, YÖK'de 9 kişilik üye var. Bu yapı bu ağırlığı çekemiyor. Bunun süratle değiştirilmesi gerekiyor."

Sağlam, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda da, Cumhurbaşkanı'nın nasıl seçileceğinin Anayasa'da yazılı olduğunu belirterek "Bunun dışına çıkmanız için bir sebep olması lazım. Tartışılacak birşey görmüyorum. Bu Meclis kendi içinde cumhurbaşkanını seçecektir" dedi.

AKIN'DAN KONUKLARA KRİSTAL KAYISI..
Bu arada Prof.Dr. Sağlam ile İnönü Üniversitesi'ndeki bir konferans için Malatya'da bulunan Gazeteci Talipoğlu'nun Akın'ı ziyaretlerine ilişkin Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"SAĞLAM'IN ZİYARETİ..
..Bir konferans vermek üzere ilimize gelen Milli Eğitim Eski Bakanı ve YÖK Eski Başkanı Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, beraberinde Eğitim – Bir – Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman ile birlikte Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

22 Aralık Cuma günü gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Kendileri Milli Eğitim Bakanı olarak uzun yıllar Türk eğitimine fevkalade hizmetler vermiştir. Yine Rahmetli hemşerimiz Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde YÖK Başkanlığı yaparak, yine üniversitelerimize ve eğitimimize önemli hizmetler vermiştir. Şimdiki görevinde de çok değerli hizmetler vereceğine inanıyorum” dedi.

Malatya’da bulunmaktan son derece büyük gurur duyduğunu belirten Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, “Malatya’ya gelir gelmez bir memleket havası hemen aldık. Ben Kahramanmaraş Göksunlu’yum.

Merhum Turgut Beyi rahmetle anmamız gerekiyor. Kendisi Malatya’nın yetiştirdiği, çok büyük vizyonu olan bir devlet adamı idi. Beni de YÖK Başkanlığı’na atamıştı. Yaptığı hizmetler de, insanlığı da unutulmayacak bir liderdi. Bu nedenle Malatya’da bulunmaktan ve bu şehrin Belediye Başkanını ziyaret etmekten fevkalade büyük gurur duyuyorum” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, ziyaretin anısına Prof. Dr. Mehmet Sağlam’a kayısı ve kayısının kristal maketini hediye etti.

TALİPOĞLU'NUN ZİYARETİ..
Türkiye’nin haber kanallarından NTV’nin kuruluşunun 10. yıl dönümü nedeniyle, NTV Malatya Bölge Müdürlüğünün düzenlediği kutlama etkinliklerine katılmak üzere ilimize gelen, ünlü gazeteci – yazar ve NTV’de yayınlanan “Bam Teli” program yapımcısı Tayfun Talipoğlu beraberinde NTV Bölge Temsilcisi İlhan Atılgan ile birlikte Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı makamında ziyaret etti.

22 Aralık Cuma günü gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Türkiye’nin en büyük televizyoncularından biri olan, hemşerimiz Tayfun Talipoğlu’nu Malatya da görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

NTV televizyonunun kuruluşunun 10. yıl dönümü nedeniyle, NTV Malatya Bölge Müdürlüğünün düzenlediği etkinliklere katılmak üzere Malatya’ya geldiğini ifade eden gazeteci – yazar ve televizyoncu Tayfun Talipoğlu, “Malatya’ya geldiğimde yapılan güzellikleri gördüm. Sağolsun Malatya’ya geldiğimizde Sayın Belediye Başkanımız bizleri sık sık ağırlıyor. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın ziyaretin anısına, gazeteci – yazar ve televizyoncu Tayfun Talipoğlu’a, kayısı kristali ve kayısı hediye etti.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız