SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağlığı Çok Bozuk"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:34:33
A- A+ PAYLAŞ
 
ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği (ODTÜ-ÖED), uzun süredir tutuklu bulunan akademisyenleri ziyaret etti. ODTÜ-ÖED üyesi öğretim üyelerinden oluşan heyetler, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’nde tutuklu bulunan Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde tutuklu bulunan öğretim üyeleri; Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve Prof. Dr. Yalçın Küçük ile görüştü.
 
“Düşünce özgürlüğü vazgeçilmez bir hak”
 
ODTÜ-ÖED, tutuklu akademisyenlere yönelik 6 Nisan 2012 tarihli ziyaretlerinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, “tutuklu akademisyenlerin üniversiteler, ilgili meslek kuruluşları ve bilimsel çevreler tarafından yalnız bırakıldıklarını işaret ettiklerini, ne ile suçlandıklarını bilmediklerini, delillerin yetersiz olduğunu ve bunun hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşmadığını vurguladıklarını” belirtti. “Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sı tarafından güvenceye alınan düşünce özgürlüğünün akademisyenler için vazgeçilemez bir hak olduğunu vurgulamaktadır.” denilen açıklamada, üniversiteler, demokratik kitle örgütleri ve yargı organlarına sorumluluk almaları yönünde çağrıda bulunuldu.
 
ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği’nin, uzun süredir tutuklu bulunan akademisyenlere yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili ayrıntı ve izlenimlere de yer veren açıklamasından kesitler ise şöyle:
 
“Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği, bir grup ODTÜ öğretim üyesi ile 6 Nisan 2012 tarihinde uzun süredir tutuklu bulunan akademisyenleri cezaevlerinde ziyaret etmiştir. Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı İstanbul Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’nde, Başkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yalçın Küçük ile Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusu’nda görüşülmüştür. Bu görüşmeler Ersanlı ve Haberal ile açık görüşte, Hilmioğlu ve Küçük ile duruşma arasında gerçekleştirilmiştir..
 
...Fatih Hilmioğlu’nun sağlığı çok bozuk
 
“Yalçın Küçük, sabah duruşmalarını çevresiyle hiç ilgilenmeksizin çalışarak geçirmişti; ODTÜ’lülerin geldiğini öğrenmesiyle birlikte müthiş canlandı ve esprileriyle sevincini tüm salona yaydı. Fatih Hilmioğlu’nu maalesef tüm gülümsemesine rağmen iyi görmedik. Çok yorgun ve sağlığının çok bozuk olduğu teninin renginden ve ara ara gizlice iki büklüm olmasından anlaşılıyordu. Sürekli olarak minnettarlığını ifade edecek sözler söyledi ve tüm ODTÜ’ye selam ve sevgilerini iletti...
 
...Tutuklu akademisyenler: “Yalnız bırakıldık”
 
“Cezaevlerinde tutuklu bulunan bütün akademisyenler, ülkemizdeki üniversiteler, ilgili meslek kuruluşları ve bilimsel çevreler tarafından yalnız bırakıldıklarını işaret ediyor, ne ile suçlandıklarını bilmediklerini, delillerin yetersiz olduğunu ve bunun hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşmadığını vurguluyorlar...”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız