SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağlığı Masaya Yatırıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:03:39
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ile birlikte yeni yapılan Malatya Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, bir dizi açılış gerçekleştirdi. Hasta yönetiminden hastane hakkında bilgiler alan Çalık, daha sonra hastaları ziyaret etti. 

Hastaların isteklerini dinleyen ve hastane hakkındaki düşüncelerini alan Çalık, vatandaşlarla uzun süre sohbet etti.Çalık ile Gümüş daha sonra Malatya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Fırat Semt Polikliniğinin açılışını gerçekleştirdi.   

Burada konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Malatya'daki sağlık tesislerini ziyaret ettiklerini belirterek, "Sağlıkta son 12 yılda çok ciddi mesafeler kat edildi. Bunlar genel olarak hastaların hastaneye başvuru oranlarına baktığımızda 3.8'lerden, 8.5'lara çıkmıştır. 2002 yılı öncesinde olmayan ağız ve diş sağlığıyla ilgili Sağlık Bakanlığımız 12 yılda ciddi bir çalışmayla bütün illerimizde vatandaşlarımıza ağış ve diş sağlığıyla ilgili de hizmet almaları noktasında çalışma yaptı. 2002 yılından bugüne kadar 6 milyon vatandaşımıza protez hizmeti verdik. Birçok acil hizmetleri ücretsiz yapıyoruz. Bundan sonrada artarak devam edecek. Vatandaşımızın sağlığı noktasında ne varsa Sağlık Bakanlığı bunu önüne alıyor ve uyguluyor. Bu anlamda da Malatya'da sağlığı yeniden masaya yatırıyoruz" dedi. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Malatya'da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini hizmete açtıklarını belirterek, "Malatya'da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi daha önce eski Türkiye'nin yıllarında bodrum katta hizmet alıyordu. Biz, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak TOKİ'ye taşıdık. Türkiye'de özel hastanelerde verilen birinci sınıf hizmetini TOKİ'de veriyorduk. Vatandaşlarımızdan oranın Malatya merkeze uzak kaldığı yönünde bize söylemler aldık. Bu kapsamda Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Fırat Semt Polikliniğinin açılışını yaptık. Burada 10 birim hizmet veriyor. İnşallah yapılan bir milyonluk yatırımla Malatya merkezde özellikle acil ağız ve diş sağlığına ihtiyacı olan vatandaşlarımız eski devlet hastanesinin olduğu yerde giderebilecekler" diye konuştu. 

Çalık ile Gümüş'ün üçüncü durağı Yeşilyurt Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi oldu. Buranın açılışını gerçekleştiren Çalık ve Gümüş, daha sonra merkez hakkında bilgiler aldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız