SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağlığına Kavuşturup Doğaya Bırakacağız"

0
Güncellendi - 2016-08-31 16:46:02
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü, dünyada nesli tükenmekte olan İndian Pond Heron (Hint Gölet Balıkçıl) türü yaralı kuşun kırık kanadını tedavi etti.  Tedavisi yapılan kuş, iki hafta kontrol altında tutulduktan sonra doğaya bırakılacak.

Türkiye’de ilk kez 2011 yılında Antalya’da, 2013 yılında da İstanbul Bahçeşehir ve aynı yıl Nevşehir’de görüldüğü belirtilen Hint Gölet Balıkçıl Kuşu bu kez Malatya’da görüldü. Nadiren görünen Hint Gölet Balıkçıl Kuşu duyarlı vatandaşlar tarafından Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi. Koruma altına alınan balıkçıl kuşun yaralı olduğu tespit edilince Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü tarafından tedavisi yapılarak iyileşme süresi kontrol altına alındı.

Dünya üzerinde İran ve Doğu Hindistan, Burma, Bangladeş ve Sri Lanka bölgelerinde az sayıda bulunan, kısa boynu, uzun gagası ve devetüyü rengiyle dikkat çeken balıkçıl kuşun sebebi bilinmedik bir şekilde yaralandığı ifade edildi.

“İKİ HAFTA SONRA DOĞAYA BIRAKACAĞIZ”

Koruma altına alınan İndian Pond Heron (Hint Gölet Balıkçıl) türü kuşa yapılan tedaviyle ilgili bilgiler veren Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürü Abuzer Karataş, “Milli Parklar Genel Müdürlüğünden getirilen bu küçük balıkçıl türü Hint Gölet Balıkçıl’dır. Türkiye’de çok fazla rastlanmayan bir kuş türüdür. Daha çok Doğu Hindistan, İran, Sri Lanka ve Bangladeş gibi ülkelerde görülür ve oradaki sayıları da çok azdır. Kanadında kırık olarak bize getirildi. Kuşun kanadındaki kırık dokularını başarılı bir operasyonla bir araya getirerek tedavisini gerçekleştirdik. Yaklaşık iki hafta sonra eski sağlığına kavuşup doğaya bırakmayı ümit ediyoruz” dedi.

Bülten

kuş2

kuş1

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız