SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlık Bakanı Akdağ'ın Programı

A- A+ PAYLAŞ

Cuma gecesi Elazığ'dan Malatya'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, Cumartesi gün boyunca kalacağı Malatya'da yoğun bir programı var.

BAKAN GEÇ SAATTE MALATYA'YA GELDİ

Bakan Akdağ, toplantı ve ziyaret amaçlı geldiği ilimize Cuma gecesi saat 22.30'da geldi. İlk olarak Malatya Valiliği'ni ziyaret eden Akdağ, Burada yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Malatya halkına, Malatyalı hemşehrilerimize en başta sayın Başbakan’ımızın selamlarını iletiyorum. Hükümet üyeleri ve şahsımın en derin saygılarını, hürmetlerini arz ediyorum.

Malatya ilimiz gerçekten Türkiye’nin medarı iftiharı illerden birisi. Yetiştirdiği insanlar itibarıyla, yetişmiş insan varlığı, insan kaynakları itibarıyla biz Malatya’nın özelliğini biliyoruz.

Bütün Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için vatandaşımızın sağlık hizmetlerine kolay erişmesi için 4 senedir yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sağlıkta dönüşüm programını Malatya’da bizi hangi noktalara taşıdığını, nerelere geldiğimizi görmek için buradayız. Malatya’ya gelmeden önce Tunceli ve Bingöl’ün ardından Elazığ’a geldik. Bu akşamda (dün) Malatya’ya geldik yarın da (bugün)sayın Milletvekillerimizle beraber İl valimiz ve ilgili arkadaşlar, Kaymakamlarla beraber ilin değerlendirmesini yapmış olacağız.

Oluşturduğumuz saha koordinatörlüğü vasıtasıyla bütün illerimiz de bu inceleme ve değerlendirmeleri biraz daha kapsamlı şekilde yapıyoruz. Koordinatör ve Bakanlığımızın ilgili arkadaşları biz gelmeden önce illerde ilçelerde çalışıyorlar. En küçük ilçe, en uzak ilçede durumumuz nedir gözden geçiriyoruz. Bunun sonucunda da ben de İl’de değerlendirme yapıyorum. Aşağı yukarı 3 saat süren bazen de bunu geçen sürede il değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Bütün meseleleri masaya seriyoruz ve gereken talimatları da vererek ilden Valiliğe işlerimizi emanet edip ayrılıyoruz. Malatya’da da yarın bunu yapacağız.
Bu arada basın mensuplarına bir şey daha söylemek istiyoruz.

Kayısıya, kayısı diyerek geçmemek lazım. Özellikle bir çok vitamin ve mineral açısından zengin olan bu kaynağı ülkede tüketmeyi de bilmek gerekir. Allah nimet verdi mi bununda kıymetini bilmemiz gerekir. Son zamanlarda belki 10-20 yılda bütün dünya gibi Türkiye’de de kötü beslenme alışkanlıkları gelişti. Oysa biz tabii gıdalarla, daha çok beslensek, meyvemizi,sebzemizi, kültürümüzden getirdiğimiz yiyeceklerle beslensek çok daha sağlıklı yaşayacağız. Yarınki geleceğimizi de çok daha sağlıklı inşaa etmiş olacağız. Ben bütün Türkiye halkına da bol bol kayısı yemelerini tavsiye ediyorum. Herkese afiyet olsun.

Bu arada bir basın mensubunun, Bakan Akdağ’a kayısının ilaç diye reçeteye yazılabilir mi ? sorusu üzerine, Akdağ “ Reçeteye yazmaya lüzum yok, Vitamin yerine geçiyor.” cevabını verdi. Bakan Akdağ, “Hele bu kayısıyı bir de fındıkla yesek, inanınız inanılmaz tadı var. Ben bugün fındıkla denedim çok güzeldi”

MALATYA PROGRAMI..
Bakanın 2 Aralık Cumartesi günü Malatya'da uygulayacağı program şöyle:

"08.30 Belediyeyi ziyaret
09.00 AKP'yi ziyaret
10.00 Sağlık Tesisleri ziyareti (Devlet ve Beydağı Devlet Hastanesi)
12.30 Sağlık personeliyle toplantı (Belediye Konferans Salonunda)
15.00- 17.00 Üniversite ve meslek odalarıyla toplantı (Öğretmenevi)
16.30- 20.30 Sunum (Öğretmenevi)
21.10 Malatya'dan İstanbul'a uçakla hareket.."

ELAZIĞ'DAKİ İNCELEMESİ..
Bakanın Malatya'ya gelmeden önce Cuma günü Elazığ'da incelemelerde bulunduğu ve daha sonra bir değerlendirme yaptığı bildirildi.

Bakan Akdağ, Elazığ'daki açıklamasında, Türkiye'de sağlık merkezi olarak belirlenen birkaç ilden birisinin Elazığ olduğunu ifade ederek, Elazığ'ın Tunceli ve Bingöl illerine sağlıkta kesintisiz hizmet verebilecek bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Akdağ, "Türkiye'de sağlık merkezi olarak belirlediğimiz bazı bölgeler var. Elazığ da bu bölgelerden birisi. İstiyoruz ki; Elazığ'dan ve çevre illerimiz olan Tunceli ve Bingöl gibi illerimizden vatandaşlarımız başka illere gitme ihtiyacı hissetmesinler. Yani bütün hizmetler, en azından hizmetlerin yüzde 99'una yakın bir kısmı Elazığ'da verilsin. Biz bundan böyle Tunceli'den, Bingöl'den, Elazığ'dan vatandaşlarımızın Ankara'ya, İstanbul'a ya da başka illere taşınmasını istemiyoruz. Sağlık alanında buralardan birkaç konuda eksiğimiz kalmış, bunları da önümüzdeki yıl, belki bir iki yıl içerisinde tamamlamış olacağız. Tabii üniversitemizin buradaki varlığı da aslında işimizi kolaylaştırıyor. Hem insan kaynaklarını zenginleştiriyor hem hastanesiyle bir bölge hastanesi olarak vatandaşlarımıza hizmet veriyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız