SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağlık Bakanı Söz Verdi.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:41:15
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde esnafı ziyaret etti. Tabipler Odası'na da ziyarette bulunan Ömer Faruk Öz, Malatya'da yaptırılmakta olan hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi olması için Sağlık Bakanının söz verdiğini söyledi.

YEŞİLYURT'TA..
Adalet ve Kalkınma Partisi teşkilat mensuplarıyla birlikte Yeşilyurt çarşı esnafını dolaşarak esnafın Kadir Gecesi'ni tebrik eden ve çeşitli konulardaki sorunlarını dinleyen Milletvekili Öz'e Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Bostanbaşı Belediye Başkanı Hasan Aydoğan, Gündüzbey Belediye Başkanı Hüseyin Selçuk, Partinin İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Başkan Yardımıcısı Hakan Kahtalı, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Şireci, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve İlçe Başkanı Fikret Çolak eşlik etti.
 
TABİP ODASI'NDA..

Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün Malatya Tabipler Odası ziyaretinde mevcut devlet hastanesi yerinin TOKİ’ye verilmesi konusu dile getirilirken, taraflar kendi görüşlerini aktardı. 
 
Beraberinde AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, bazı belediye meclisi üyeleri ve partililerle birlikte Malatya Tabipler Odası'nı ziyaret eden Öz, Tabipler Odası yönetimine hayırlı olsun demek için ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Ziyarette şeker arazisine yapılan hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi olması için Sağlık Bakanı’nın söz verdiğini belirten Milletvekili Öz, "Ama buraya öğretim elemanı ve doktorları şimdiden ayarlamak gerekir" dedi.
 
Tabipler Odası ve Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi’nin başlattığı, "Mevcut devlet hastanesi yerinde kalsın" kampanyasına da temas eden Öz, "Şeker arazisindeki hastane bir hizmete açılsın, eğer şehrin doğu kısmında vatandaşlar bir sorun yaşarsa, o zaman poliklinik gibi doğuda bir hastane de düşünülebilir. Ancak bir görmek lazım" diye konuştu.
 
Devlet hastanesi yerinin TOKİ’ye verilmesi nedeniyle TOKİ’nin yapacağı hizmetin de yine Malatya’ya yapılmış olacağına dikkat çeken Öz, "AK Parti iktidarları halka rağmen bir şey yapmadı. Eğer halk istiyorsa o yapılır. Ama bu konunun tartışılması henüz erken" savunmasını yaptı.
 
Öz, ilçe devlet hastaneleri hakkında da bilgi verip, "Müteahhit firmayla sorun giderildi ve Doğanşehir’e 30 yataklı devlet hastanesi yapılacak. Hekimhan’a 30 yataklı hastanenin ihalesi 17 Eylül 2012 tarihinde yapılacak. Akçadağ ilçesine 20 yataklı hastane ihalesi ekimde yapılacak. Pütürge ilçesindeki 30 yataklı hastane inşaatı ise sürüyor" ifadelerini kullandı.
 
Malatya Tabipler Odası Başkanı Ali Yalçın da, "Şeker arazisine yapılan hastane eğitim ve araştırma hastanesi olacaksa, bu 3'üncü basamak sağlık hizmetine girer. Şehrin doğu kısmına 2'nci basamak bir hastaneye ihtiyaç olacağı aşikardır. Çünkü nüfusun yüzde 60’ı mevcut devlet hastanesi bölgesinde yaşamaktadır. Devlet hastanesine yakınlarıyla birlikte günde 10 bin kişi gelmektedir" şeklinde konuştu.
 
Yalçın, mevcut devlet hastane yerinin TOKİ’den alınıp tekrar Sağlık Bakanlığı’na devrini istediklerini de sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız