SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlık Çalışanları İçin Yasa Teklifi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:55:30
Sağlık Çalışanları İçin Yasa Teklifi
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel  sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı tanınması için hazırladıkları yasa teklifini TBMM’ye sundular. Teklif, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngörüyor. 

Ağbaba ve Özel  imzalı yasa teklif sağlık kuruluşlarında görev yapan hekim, diş hekimi, eczacı, psikolog, biyolog, hemşire, hasta bakıcı, ebe, laborant ve diğer sağlık personelinin fiili hizmet süresi zammına kavuşturulmasını içeriyor. 

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 40. maddesinde değişiklik öngören teklifin gerekçesinde ’’sağlık personelinin güç koşullar altında görev yaptığı, tehdit, hakaret ve şiddete maruz kaldığı’’ vurgulanarak fiili hizmet süresi zammı kapsamına alınması gerektiği kaydedildi. 

Konunun zaman zaman gündeme gelmesine karşın AKP  iktidarının konuyla ilgili  gerekli adımları atmadığı belirtilen gerekçede, "Bu kadar hayati bir görev yapan ve tüm toplumun sağlığı için güç koşullar altında çalışan, tehdit alan, şiddete maruz kalan, hayatını kaybeden sağlık personelinin bu durumda bırakılması kabul edilebilir bir durum değildir. Teklifle, bu durumun ortadan kaldırılarak fiili hizmet süresi zammı uygulamasından yararlanan diğer meslek grupları ile birlikte sağlık hizmetinde görevli personelin de bu uygulamadan yararlanması amaçlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız