SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sağlık Durumları İyi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 10 yıldır bebek sahibi olmak için her türlü tedaviyi deneyen ve en sonunda tüp bebekle ikizlere hamile kalan Filiz Cengiz, çifte mutluluk yaşadı.

Malatya'da 10 yıl önce evlenen serbest meslek sahibi 37 yaşındaki Servet ile 26 yaşındaki Filiz Cengiz'in bebekleri olmadı. Malatya'da bir çok özel hastanede defalarca tedavi yöntemlerini deneyen çift en sonunda tüp bebekle mutlu haberi aldı. 7,5 ay önce hamile kaldığını öğrenen anne Filiz Cengiz, 4 ay sonra ikiz bebeği olacağını öğrendi. Hamileliğinin 33. haftasında doğum sancıları başlayan annenin bebeklerinin prematüre olacağı için kuvözlü bir hastane arandı. Malatya ve çevre illerde boş kuvöz olan hastane bulunamayınca Sağlık Bakanlığı devreye girerek en yakın Konya Başkent Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde boş kuvöz olduğunu öğrendi. Bunun üzerine 112 ambulans helikopterle alınan anne Filiz Cengiz Konya'ya getirildi.

DOĞUM HELİKOPTERDE BAŞLADI
Doğumun helikopterde başlaması nedeniyle bebeklerin hayatının tehlikeye girebileceğini belirten sağlık görevlileri, Başkent Üniversitesi Hastanesi'yle görüşerek ameliyathanenin hazırlanmasını sağladı. Helikopter indikten sonra acilen hastaneye kaldırılan genç kadın, hemen ameliyata alınarak sezaryenle doğumunu gerçekleştirdi. İlk dünyaya gelen 1 kilo 790 gram ağırlığındaki bebeğin solunumu durdu ancak doktorlar müdahale ederek hayata döndürdü. İkinci bebek de 2 kilo 150 gram olarak sağlıklı bir şekilde
dünyaya geldi.

İLK DEFA BEBEKLERİNE DOKUNDU
Acil bir şekilde kaldırıldığı hastanede sezaryenle doğum yapan anne Filiz Cengiz, kuvöz içerisinde solunum tedavisi gören bebeklerine ilk defa dokundu. Kuvözün kapağını açan anne bebeklerine dokunurken duygulu anlar yaşadı. "10 yıldır bu hasretin bitmesini bekliyordum" diyen konuşan anne Filiz Cengiz, "Çok mutluyum, çok güzel bir duygu. Allah herkese anne olmayı, çocuk büyütmeyi nasip etsin" şeklinde konuştu.

Baba Servet Cengiz ise, yıllarca hastanelerde tedavi gördüklerini fakat bir türlü çocukları olmadığını belirterek, "10 yıl sonra baba olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Konya'ya gelmeden önce Malatya'da araştırma hastanesine sevk ettiler ancak orada kuvöz olmadığı için kuvözlü bir yere sevk edilmemiz gerekti. Yapılan araştırmada son olarak Konya'da kuvöz varmış, helikopterle eşimi buraya yetiştirdiler. Çocuklarım kurtuldu mutluyum" dedi.

Konya Başkent Üniversitesi Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Dr. Zeynel Gökmen de, "33 haftalık bebeği olan bir annenin doğum sancısı başlamasıyla bize ulaşıldı. Bizim de yerimiz vardı, ambulans helikopterle anne adayımız buraya ulaştırıldı. Buraya geldiğinde bebeğin suyu kalmamıştı, doğum süreci başlamıştı. Sezaryenle bebeklerimiz doğdu. İlkinin solunum yetmezliği vardı müdahale ile hayata döndürüldü. İkincisinin sağlık durumu daya iyi. Yaklaşık 1 hafta tedavi altında tutacağız, sağlık durumları iyiye gidiyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız