SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağlık İş Kolunun En Büyüğü"

0
Güncellendi - 2017-03-30 19:17:31
A- A+ PAYLAŞ

HAK-İŞ’e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert Malatya’da yaptığı basın açıklamasında, taşeron işçilerin sorunlarını değerlendirerek, "Taşeron işçiler hakkında konfederasyonumuz çalışma yapmaktadır" dedi.

Malatya'da basın mensupları ile bir araya gelen Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, yaptığı basın açıklamasında, taşeron sağlık işçileri ile ilgili değerlendirmede bulundu. Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Devlet Hastanesinde çalışan 344 taşeron sağlık işçisinin sendikalarına üye olmasıyla çoğunluğu sağladıklarını belirten Sert, "Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Devlet Hastanemizde çalışmakta olan 344 taşeron sağlık işçisi sendikamıza üye olarak çoğunluğu sağlamıştır. Toplu İş Sözleşmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yetki belgesini alan sendikamız toplu iş sözleşmesi sürecine devam etmektedir. Henüz üç yaşında olan sendikamız 29 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan istatistiklerde 16 bin 256 üye ile sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunun en büyük sendikası oldu. Öncelikli görevimiz üyelerimizin çalışma hayatından doğan mali ve sosyal haklarını koruyup geliştirmek olsa da özellikle sağlık ve sosyal hizmet işçilerini kapsayan hemen her türlü seminerlere, çalıştaylar veya panellere katılarak üyelerimiz adına faaliyetler yürütmekteyiz” dedi.

Taşeron işçiler hakkında konfederasyonun HAK-İŞ ile birlikte eş güdümlü çalışmalar yaptığını da anlatan Sert, "Öz-Sağlık İş olarak taşeron işçilerinin kadroya alınmaları hususunda yetkili mercilere sunulmak üzere ülke genelinde yaptığımız faaliyetlerle binlerce ıslak imzalı dilekçe toplanmıştır. Bunun dışında teşkilatlanma çalışmaları yürütülen iş yerleri başta olmak üzere işçilerle yapılan salon toplantılarında bu konular hakkında bilgilendirmeler yapmaya devam etmekteyiz. Taşeron işçiler yıllarca sahipsiz kaldı. Hak-İş camiası olarak, taşeron işçilere sağlanan herhangi bir imkan yokken bizler meydanlara indik. Binlerce taşeron işçiyi sendikalarımıza üye yaptık. Bu üyelikleri yaparken onlara toplu sözleşme hakları olduğunu, kıdem tazminatları, izin haklarının olduğunun altını çizdik. Bize güvendiler, destek verdiler. Binlerce işçi Hak-İş'e bağlı sendikalarımıza üye oldu. Şu anda Hak- İş'in 250 binin üzerinde taşeron işçi üyesi var. Ancak hükumetimiz hiç de bizim hesabımızda olmayan bir düzenleme ortaya çıkardı. Bu da özel sözleşmeli personel statüsüdür” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız