SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağlık Kontrollerini Yaptırın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:51:22
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe, ihtiyaç sahibi kişilere yapılan yardımlarla ilgili açıklama yaptı. 
 
Vakıf tarafından yapılan açıklama şöyle ; 
 
"Şartlı Nakit Transferleri ; sosyo-ekonomik yoksunluk nedeniyle okul çağındaki çocuklarını okula gönderemeyen veya okuldan almak zorunda kalan ailelere çocukların okula devam etmeleri şartıyla; 0–6 yaş arasında olan okul öncesi çocuklarını düzenli sağlık kontrollerine götüremeyen ailelere ise çocuklarını düzenli sağlık kontrolüne götürmeleri şartlarıyla , ayrıca anne adaylarının da düzenli olarak sağlık kontrollerini yaptırarak hastanede doğum yapmalarını teşvik etmeyi amaçlayan bir sosyal yardım programıdır.
 
Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından 2012 yılı Mart ve Nisan aylarında herhangi bir sosyal güvenlik kurumu’na tabi olmayan, düzenli geliri olmayan ve muhtaçlığı tespit edilen ailelere çocukları için Şartlı Nakit Transferleri ( çocuk, sağlık ve gebelik ) kapsamında 718 bin 805 TL nakdi yardım yapıldı.
 
Yapılan yardımın içeriği ise; 4 bin 300 ailenin 8 bin 214 çocuğu için 565 bin 045 lira tutarında eğitim yardımı, 1335 çocuğu için 151 bin 830 lira tutarında sağlık yardımı, 44 kişiye ise bin 930 lira tutarında gebelik yardımı olmak üzere toplamda 718 bin 805 lira ödeme yapılmıştır.
 
Şartlı Nakit Transferi yardımlarından yararlanan ailelerin verilen yardımın devam edebilmesi için belirli bir şarta bağlı olduğunu bilmeleri gerekmektedir. ŞNT Eğitim Yardımı İçin: İlköğretim 1.sınıf ile lise son sınıf arasında okula giden çocukların, iki ay arka arkaya 4 gün ve üzeri (okulun açık olduğu gün sayısı üzerinden yüzde 20 ve fazlası gün) devamsızlık sınırını aşmayacak şekilde eğitimlerine devam etmeleri, ŞNT Sağlık Yardımı İçin: 0-6 yaş grubu çocukların belirlenen tarihlerde sağlık ocaklarına götürülerek sağlık kontrollerinin yaptırılması gerekmektedir. " 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız