SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlık Kuruluşlarına İzleme

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:08:18
Sağlık Kuruluşlarına İzleme
A- A+ PAYLAŞ

İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, her ay devlet hastanelerini, aile sağlık merkezlerinin ve toplum sağlığı merkezleri ile özel hastane ve özel sağlık kuruluşlarının 3 ayrı ekip tarafından izlemeye ve değerlendirmeye alınacağını açıkladı.

Sağlık İl Müdürü Dr.Nail Umay, “Sağlık hizmetleri artık 3 ayrı kurum tarafından verilmekte. Her kurum kendi hizmetleri açısında özerkliğe sahip.  Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğimiz, ikinci basamak sağlık hizmeti vermiş olduğumuz hastanelerin üst kurumu, aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri ve birinci basamak koruyucu sağlık hizmetleri de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Özel sağlık kuruluşları, tıbbi hizmet sunan bütün özel kurumlar ve 112 ise Sağlık Müdürlüğü’nün kontrol ve denetiminde. Bu üçlü yapının daha iyi hizmet verebilmesi, aradaki koordinasyonu sağlama açısında da Sağlık Bakanlığımızın yayınlamış olduğu bir genelge ile İzleme ve Değerlendirme Birimimizi kurduk, Bu İzleme ve Değerlendirme Birimimiz ay içerisinde oluşturulan ekiplerin yapacağı sağlık kuruluşu ziyaretlerini belirliyor” dedi.

3 EKİP KURULDU

Dr. Umay şu bilgileri verdi, “Halk Sağlığı Müdürümüz Kemal Şener, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hilmi Atasayan ve İl Sağlık müdürü olarak benim de içinde yer aldığım bir ekip ile Malatya Devlet Hastanesi, Aile Sağlığı Merkezleri, 112 Komuta Kontrol Merkezi ve bazı istasyonlarımızda aylık rutin izleme ve değerlendirme faaliyetlerine başladık. Bizim dışımızda müdür yardımcıları ve tıbbi başkanlardan oluşan iki ayrı ekimiz daha var. Onlarda bizim ziyaret ettiğimiz kurumların dışında kalan sağlık kuruluşlarımızın izleme ve değerlendirmelerini yapıyorlar.”

“PERSONELLE KONUŞUYORUZ, VATANDAŞA SORUYORUZ”

Denetimler esnasında vatandaşlarla da görüşülerek şikayet ve önerilerin alınmakta olduğunu aktaran Dr. Umay, “Bizzat yaptığımız ziyaretler de hem kurumun işleyişini, çalışma ortamını direk değerlendirme şansına sahip olduğumuz gibi, hastanelerimizde ve aile sağlığı merkezlerimizde yaptığımız ziyaretlerde o an hizmet alan vatandaşlarımızın da görüş ve önerilerini alma şansına sahip olduk. Geçen ay Devlet Hastanesine akşam ani bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaretimizde hem orada çalışan personelimize, doktorlarımıza ulaşma şansımız oldu, hemde o gün acilde yatarak veya ayakta hizmet almakta olan vatandaşlarımızla görüşme şansımız oldu.  Yapılan hizmetlerin değerlendirmesini bizzat onların yapmasını istedik. Bu ziyaretimizi vatandaşımız tarafından takdirle karşılandı. Bizim her şeyi görüp değerlendirmemiz vatandaş açısından olayları yerinde izlememiz büyük bir takdire neden oldu. Tabi çalışan arkadaşlarımızın da bizzat içinde bulundukları ortamda karşılaşmış oldukları sıkıntıları, ister fiziki mekanlardan olsun, ister çalışma şartlarından olsun personel sayısında olsun, sıkıntıları değerlendirme şansımız oldu” şeklinde konuştu.

“HER AY DEVAM EDECEK”

İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, ziyaretlerin her ay yapılacağını belirterek şöyle konuştu:

“Bu izleme ve değerlendirme faaliyetlerimiz bundan sonrada rutin olarak devam edecek. 3 ayrı ekibimiz olarak aylık düzenli olarak bu kurumlarımıza ziyaret gerçekleştireceğiz. Malatya Devlet Hastanesi’ne ayda 2 sefer ziyaret gerçekleştireceğiz. 112 komuta merkezine ayda 2 sefer ziyaret gerçekleştireceğiz. Aile sağlığı ve 112 istasyonlarına ise sayıları çok olduğu için her seferinde değişik noktalar olmak üzer ziyaretlerimize devam edeceğiz. Amacımız vatandaşımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak, yerinde problemleri tespit edip, yerinde çözüm üretmek ve sağlığı geliştirmek için elimizden gelen katkıyı sağlamaktır. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız