SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağlık Meslek Liseleri Açılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:32:42
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya İl Genel Meclisi Milli Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Mustafa Demirtaş, “Malatya'ya Milli Eğitim, yeni sağlık meslek liseleri açmalıdır" dedi. 

Malatya’da sağlık meslek liselerine ihtiyaç olduğunu söyleyen İl Genel Meclisi Milli Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Mustafa Demirtaş, “10 yıl önce 6 ilçemizde ve merkezde sağlık meslek liseleri vardı. Mezun olanlar iş bulamadığından kapatıldı. Şu anda Doğanşehir ilçesi ve Malatya merkezde olmak üzere iki sağlık meslek lisesi bulunuyor. Büyükşehir olan Malatya’da iki adet sağlık meslek lisesi olması çok az. Bu okullara talep oldukça fazla. Mezun olanlar iş bulabiliyor. Yıllar önce okul sayısı fazla idi, özel hastaneler olmadığından iş alanı azdı. Şimdi ise çok sayıda özel ve devlet hastanelerimiz var. Sağlık personellerine ihtiyaç var. Sağlık meslek liselerinden mezun olanlar ya devlet ya da özel hastanelerde iş bulabiliyor. Bu nedenle sağlık okullarının sayısının arttırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Komşu şehir Elazığ’da dahi Malatya’dan daha fazla sağlık meslek lisesi bulunduğunu söyleyen Demirtaş, Milli Eğitim’den bu konuda ilgi beklediklerini kaydetti. Bu arada, Malatya’da, resmi sağlık meslek lisesi azlığı nedeniyle bu alandaki açığı gören özel sektörün de, özel sağlık meslek lisesi açmaya çalıştığı bildirildi. Özel sağlık meslek liselerinin ise yıllık ücretinin 8-10 bin TL’ye yaklaştığı ifade edilip, “Öğrenci devletin okulunda ücretsiz eğitim görmesi varken, neden özel liselere bu kadar çok para ödeyip eğitim görsün. Milli Eğitim, özel liselere çanak tutmamalı ve yeni sağlık meslek liseleri açmalıdır” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız