SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlık Müdürlüğü'nden Eğitim

A- A+ PAYLAŞ
 
Sağlık Müdürlüğü tarafından ''Ana Çocuk ve Üreme Sağlığı'  eğitimi yapıldı. 
 
Konu ile ilgili Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Ana Çocuk Sağlığı Planlaması (AÇSAP) Şube Müdürlüğü'nün koordinasyonu ile 2006 yılından itibaren üreme sağlığı 5 modül (Üreme Sağlığına Giriş, Güvenli Annelik ve Acil Obstetrik, Aile Planlaması, CYBE/HIV Danışmanlığı, Gençlik ve Üreme Sağlığı Konularında Danışmanlık Eğitimi) ve eğitici eğitimleri Malatya AÇSAP Merkezi Eğitimcileri tarafından yürütülmektedir. İlimiz, Üreme Sağlığı Bölgesel Eğitim Merkezi olup; Tunceli,
Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari illeri bağlıdır. Toplamda 36 Eğitim ile 435 Sağlık personeline doktor, ebe, hemşire, sağlık memuru 5 modül eğitimi verilmiştir. Bölgesel Eğitim Merkezi olması nedeniyle ilimizde eğitici eğitimleri de  üzenlenmektedir. Çöşnük Toplum Sağlığı Merkezi 'nde 5 gün boyunca 3. Üreme Sağlığı Eğitici Eğitimi, Kilis, Adıyaman, Tunceli, Elazığ, Gümüşhane, Şanlıurfa, Mardin illerinden gelen katılımcılara yönelik gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu eğitimde Dr. Selma Aydın Felek, Dr. Fatoş Çelik Kurt, Hemşire Nilgün Ünsal, Ebe Aysel Ürkmez ve Ebe Nilay Atalay görev almış olup; 19 sağlık personeli eğitici olmaya hak kazanmıştır. 2006 yılından itibaren Malatya ÜSBEM olarak toplam da 48 eğitici yetiştirilerek Türkiye Üreme Sağlığı Programına ( TÜSP ) katkıda bulunulmuştur" ifadeleri kullanıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız