SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlık Öğrencilerine Savunma Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ

Sivil Savunma Uzmanı Ercan Aycan, olağanüstü bir durumda can ve mal kaybını en aza indirmek demek olan sivil savunmanın önem verilmesi gereken bir konu olduğunu bildirdi.

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nde öğrencilere, sivil savunma ve olağanüstü bir durumda alınacak önemleri slayt gösterisi ile anlatan Beydağı Devlet Hastanesi Sivil Savunma Uzmanı Ercan Aycan, sivil savunmanın önemini anlattı. Bu okuldan mezun olacakların sağlık kurumlarında görev alacaklarını, bu nedenle her sağlıkçının da sivil savunma kurallarını bilmesi gerektiğine dikkat çeken Ercan Aycan, olağanüstü bir durumda can ve mal kaybını en aza indirmek demek olan sivil savunmanın önem verilmesi gereken bir konu olduğunu belirtti.

Karacaoğlan'ın, 'tüfek icat oldu, mertlik bozuldu' deyişini hatırlatan Aycan, "O dönemde tüfek, daha sonra tüfek oldu top, top oldu tank, füze derken nükleer ve kimyasal silahlara kadar uzanan savaş araçları karşısında tedbirli olmalıyız. Bu tür saldırılara karşı can ve mal kaybı açısından en az zararla geçirmenin yolu sivil savunma bilgilerini öğrenmek ve uygulamaktır" dedi. Aycan daha sonra sığınaklarda alınacak önlemler ve ilk yardım hakkında da bilgi verdi.

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Lütfü Öz ise, ileride sağlık kuruluşlarında görev alacak öğrencilerin sivil savunma ve doğal afetlere karşı alınacak tedbirleri iyi öğrenmeleri gerektiğini ifade ederek, bu konuda konferans veren Sivil Savunma Uzmanı Ercan Aycan'a teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız