SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlık Sen'in Eylemi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:28
Sağlık Sen'in Eylemi
A- A+ PAYLAŞ
 
Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, "4/C'liler 1 Ocak 2013 itibarıyla kadrolu statüye geçirilmelidir" diyerek, sağlık çalışanlarının haklarının verilmesini istedi. 
 
Mehmet Bingöl, Devlet Hastanesi önünde sağlık çalışanları ile birlikte basın açıklaması yaptı: "Bizler sağlık çalışanları döner sermaye aldığımızdan dolayı seyyanen verilen maaş zamları bizlere verilmemektedir. Sayın Sağlık Bakanımız sesimizi duyup bu düzenlemenin bir an önce yürürlüğe girmesi için talimat vermesini bekliyoruz. 
 
112 Acil Sağlık Hizmetleri'nin risk birimi kapsamına alınmasına, döner sermaye tavan oranlarının yükseltilmesi, yine 20 bin olan sözleşmeli personelin 4C çalışanlarının sıkıntılarının giderilmesini istiyoruz. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumların bir an önce sorunlarımızı çözmelerini istiyoruz. 
 
Mehmet Bingöl, "Toplu sözleşme taleplerimiz ve genel hatlarıyla taleplerimiz, maaşlara yüzde 16-14 yüzdelik zam, taban aylığa zam, ek ödemelerde artış, kıdem aylığına zam, toplu sözleşme ikramiyesinde artış, eş yardımı, çocuk yardımı, yan ödeme katsayısının yükseltilmesi, doğum yardımı ve ölüm yardımında artış, kurumlarca kreş hizmeti sunulması, kreş hizmetinin sunulamaması halinde 0-4 yaş grubundaki her çocuk için 140 TL ödenmelidir.
 
Ayrıca, evlenme yardımı, yemek yardımı, giyecek yardımı verilmeli ve artırılmalıdır. Muayene katılım payı ve reçete bedeli katılım payı alınmamalıdır. 4/C statüsünde istihdam edilen personelle ilgili olarak; 4/C Statüsündeki personel 12 ay süreyle istihdam edilmelidir. Mevcut ücretlerine 200 TL seyyanen zam yapılmalıdır. 1 Ocak 2013 itibariyle kadrolu statüye geçirilmelidir" ifadelerinde bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız