SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlık Sorunlarının Pratik Çözümleri

A- A+ PAYLAŞ

Bazı problemler var ki, gidermek için hemen ilaca sarılmak gerekmiyor. Baş ağrısı, öksürük gibi. İşte günlük hayatta sıkça yaşadığımız sağlık sorunlarının pratik çözümleri.

BAŞ AĞRISI

1 adet soğanın kabuğunu soyup incecik doğrayın. Temiz bir tülbentin içine sarın. Ensenize uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra soğanı alın. Ensenizi sıcak havluyla sarın. Başınızın ağrıyacağını hissediyorsanız kovanın içini sıcak suyla doldurun. Ayaklarınızı bu suda dinlendirin. Baş ağrınızdan kolayca kurtulacaksınız. 1 dal taze naneyi 1 bardak kaynar suda birkaç dakika demlendirin, sıcakken için.

KiLO KONTROLÜ

Ana öğünler arasında acıktığınızda yiyeceğiniz birkaç adet kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Bir adet kuru erikte 8 kalori vardır. Bu nedenle kuru erik yerken aşırıya kaçmamak gerekir. İhtiyacınızdan daha fazla yediğinizi düşünüyor ve iştahınızı kapatmak istiyorsanız yemeklerden önce bir adet elma yiyin. Elma sindirim sisteminin düzenli çalışmasına ve kabızlık sorununun giderilmesine yardımcı olur.

SOĞUK ALGINLIĞI

Kış kapıda. Soğuk algınlığı, grip, nezle ve halsizlik de sırada. Özellikle grip ve nezle gibi kış hastalıklarında C vitamini takviyesi gerekiyor. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu C vitamini taze demlenmiş kuşburnu çayı ile karşılayabilirsiniz. Kuşburnu meyvesini ince ince kıyın. 1 bardak kaynar suya 2 tatlı kaşığı kuşburnu ekleyin. 10 dakika demlendirdikten sonra süzün, sıcak için. Gün boyu içebilirsiniz, sınır yok.

AYAK BURKULMASI

İnsanın işini, gücünü aksatan, günlük hayatını devam ettirmesini engelleyen en önemli sorun kuşkusuz yürüyememektir. Ayağınız burkulduğunda havluya bir miktar buz sarın. Burkulan bölgeye soğuk kompres yapın. Bu şekilde acınız hafifleyecek ve olası şişmeler önlenecek, siz de işinize geri dönebileceksiniz.

ÖKSÜRÜK

Havalar bir sıcak bir soğuk. Siz de şifayı kaptınız, ilaçlar da çare vermedi. İşte size evde kolayca uygulayabileceğiniz ve sizi öksürükten kurtaracak pratik yöntem: İki kaşık limon suyunu 1 litre kaynar suyla karıştırın. Kıvamı şerbet gibi olana kadar süzme bal ekleyip karıştırın. Her saat bir veya iki kaşık için.

KABIZLIK

Modern yaşamın getirdiği sorunlardan belki de en önemlisi mide ve bağırsak sorunları oluyor. Sindirim ve boşaltım sisteminde sorunlar yaşıyorsanız mutlaka pek çok yol ve yöntem denemişsinizdir. İsterseniz bir de çiğ olarak hardal tüketmeyi deneyin. Zeytinyağlı pırasa yemeği de kabızlığın giderilmesinde etkili bir yöntemdir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız