SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlıkçılar Eylemde

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:24:15
Sağlıkçılar Eylemde
A- A+ PAYLAŞ
 
Gaziantep'te görev yapan Doktor Ersin Arslan'ın, bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin ardından ülke genelinde tepki açıklamaları yapılırken, Malatya Sağlık İl Müdürü Doktor Nail Umay'da müdürlük binasında personelle birlikte basın açıklaması yaptı. 
 
"Derin Üzüntü İçerisindeyiz"
 
"Uğradığı saldırı sonucu Göğüs Cerrahisi Uzmanı kardeşimiz Doktor Ersin Arslan maalesef hayatını kaybetmiştir" diye sözlerine başlayan Doktor Nail Umay, " Yıllarca kendisi ve ailesinin büyük fedakârlıklarıyla yetişen, mesleğini icra ederken hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan sağlık çalışanlarımıza yöneltilen her türlü şiddet girişimi bizleri derinden üzmektedir. Büyük fedakârlık örneği gösterip canla başla ve azimle milletine hizmet eden Hekimlerimiz ve Sağlık Çalışanlarımızın bu hizmetleri daima takdir edilmiştir. Dr. Ersin Arslan kardeşimize yapılan bu saldırı sonucu hayatını kaybetmesi hiçbir vicdan sahibinin kabul edebileceği bir durum değildir. Tüm sağlık camiası olarak derin üzüntü içerisindeyiz. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Her alanda olduğu gibi Sağlık alanında da şiddetin önüne geçilmesi için toplumu duyarlılığa davet ediyoruz. Sağlık Bakanlığı ve il Sağlık Müdürlüğü olarak da her türlü hukuki, idari ve yapısal tedbiri almaya devam edeceğiz. " ifadelerini kullandı. 
 
"Vatandaş Mağdur Edilmeyecek"
 
Sağlık Müdürü Doktor Nail Umay, bazı sağlık kuruluşlarındaki iş bırakma eylemlerini soran basın mensuplarına, " Şu anda tüm sağlık kurumları görevlerini yapmaktadır. Ölen meslektaşımızın acısını yaşıyoruz. Ancak vatandaşlarında mağdur olmaması için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz." dedi. 
 
Devlet Hastanesi'nde Eylem
 
Malatya Devlet Hastanesi önünde düzenlenen eyleme, Malatya Tabipler Odası Başkanı Op. Dr. Mustafa Eroğlu, Turgut Özal Tıp Merkezi, devlet hastanesi ve özel hastanelerin sağlık çalışanları katıldı. 
 
Op. Dr. Mustafa Eroğlu burada yaptığı konuşmada, "Gaziantep'te Op.Dr. Ersin Arslan, göğüs cerrahı, pırıl pırıl hayat dolu, eşi hamile, gözlerinde ötelere uzanan umutlar, hayallerle dolu bir fidandı. Bu hayal dolu insan gelecekte bu topluma daha ne kadar verimli hizmetler vereceğinin planını yapan bu insan, bir gözü dönmüşün saldırısı sonrası hayata veda etmiştir. Ersin Arslan bir görev şehidi oldu. Umutları, geleceğe ait planları, bir serserinin kanlı ellerinde son buldu. Haklarımız ellerimizden gitti şimdide canlarımız ellerimizden gidiyor. Sen canla başla çalışacaksın, elinden geleni yapacaksın, sonunda en ufak bir olumsuzlukta canından olacaksın.  Daha Dr. Ersin Arslan'ın şokunu atlatamadan dün İstanbul da tıbbi gerekçelerle aç bırakılan bir bayan hastanın eşi ilgili hekime tekme tokat girişmiştir. Yurdun bir başka köşesinde, yoğun bakımda yatan ve vefat eden hastanın yakınları cam çerçeve demeyip her şeyi aşağı indirmişlerdir. Bu böyle nereye kadar gidecektir" dedi. 
 
Kınama Mesajı
 
Malatya Sağlıkçılar Derneği (SADER) Başkanı Dr. Necmeddin Gürbüz, ise yaptığı açıklamada, "Gaziantep ilimizde meslektaşımız Dr. Ersin Arslan bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmüştür. Meslektaşımıza Allahtan rahmet geride bıraktığı eşine, henüz doğmamış yavrusuna ve ailesine sabırlar dileriz. Genç yaşında insanlığa hizmet veren bir hekimin canını almak düşüncesiyle yapılan bu saldırının "hekime şiddet" boyutunun bir göstergesi olmaktan çıkarak ülkedeki tüm hekimlere yapıldığı kanısındayız.Bir hekim bir ülkenin yetişmiş en önemli değeridir. Özellikle, cahillere verdikleri cesaretlerle, hekimleri bu terörün hedefi haline getiren anlayışa lanet ediyoruz. Acımızın ve kaygımızın çok büyük olduğunu belirtiyor, yapılan bu saldırıyı tüm hekim arkadaşlarımızla birlikte öfke ve nefretle kınıyoruz. Bu vesileyle kamuoyunun dikkatini son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına çekerek; bu şiddet artışının nedenleri üzerinde toplum olarak düşünmemiz gerektiğini ve çözüm yolları konusunda herkesin üzerine düşen görevi yapmasını ve gereken hassasiyeti göstermesini beklediğimizi belirterek, 'hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dur' çağrımızı bir kez daha tekrarlıyoruz."  ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız