SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlıkçılar Stres Attı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Atalay Demirci'nin sunmuş olduğu stand-up gösterisi ile doktorlar stres attı.

Sağlıkçılar Derneği (SADER), Malatya Aile Hekimleri Derneği (MAHDER) ve Malatya Tabip Odası tarafından birlikte organize edilen ve Atalay Demirci'nin sunmuş olduğu stand-up gösterisi, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi.

Stand -up gösterisinden önce SADER Başkanı Necmeddin Gürbüz tarafından dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. .27 Mart - 8 Nisan tarihleri arasında yapılması planlanan Senegal sağlık taraması hakkında bilgi aktaran Necmeddin Gürbüz: ''2005 yılında kurulan ve bugüne kadar Malatya ile doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız için birbirinden güzel faaliyetlere imza atan derneğimiz, çeşitli konularda konferanslar, eğitim seminerleri, hat ve ebru kursları, sergileri, il içi ve il dışı geziler, yurtdışı seyahatler, sağlık taramaları ve istihdama yönelik projeler gerçekleştirdi. Bu yıl da Nisape adında kadın istihdamını artırmaya yönelik bir Avrupa Birliği projemiz kabul edildi ve 60 işsiz kadına iş imkanı sağlayan nitelikli sağlık personeli yetiştirme projemize İnönü Üniversitesi ve Tabip Odamızla birlikte başladık ve şu anda kursiyerlerimiz eğitim ve stajlarına devam etmekteler. Dernek olarak ilk defa yurt dışında bir sağlık taraması gerçekleştirmeyi planlıyoruz. TİKA ( Başbakanlık Türkiye işbirliği ve kalkınma ajansı ) ile ortak hazırlanan proje kapsamında orta batı Afrika ülkesi olan 12 milyon nüfusa sahip Senegal'de ciddi ihtiyaç duyulan sağlık konularında bir sağlık taraması yaparak yaklaşık 5 bin kişinin muayene ve tedavisini gerçekleştirmeyi 300 kişinin katarakt ameliyatını yapmayı ağız ve diş sağlığına yönelik eğitim diş çekimi ve dolgu yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Senegal'de çok az sayıda sağlık personeli bulunduğundan dolayı ilgili makamlarla ortak fizibilite çalışmaları yaparak ileriye dönük bu ülkeye faydalı olabilecek alanlarda sağlık personelinin eğitilmesi konusunda yeni projeler oluşturmayı ve yapılan hizmetlerin sürekliliğini sağlamayı düşünüyoruz. Balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek noktasında neler yapılabilir sorusuna cevap bulmak üzere yerinde araştırma yapmak üzere 20 kişilik doktor eczacı hemşire ve diş hekimlerinden oluşan bir ekiple 27 martta Senegal'e gideceğiz "ifadelerini kullandı.

Atalay Demirci, stand - up gösteri ile salonda bulunan herkesi güldürmenin yanı sıra verdiği anlamlı mesajlarla da hem büyük alkış aldı. Program sonunda SADER başkanı Gürbüz, Demirci'ye kayısı sepeti hediye etti. Sanatçı kitaplarını ve şiirlerini okuduğu CD'sini imzaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız