SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlıkçılar Yaptırdı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da hizmet veren kamu ve özel sağlık sektöründe görevli sağlık çalışanları tarafından yaptırılan Beyaz Birlik Anaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çöşnük Mahallesi’nde Öğretmenler İlköğretim Okulu'nun yanında hizmete açılan Beyaz Birlik Anaokulu'nun açılış törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, Belediye Başkan Vekili Tevfik Arpacı, Müftü Mehmet Sönmezoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Sağlık Müdür Vekili Dr. Ergin Kotan, Sağlık eski İl Müdürü Dr. Sezai Demirel, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe, Tabipler Odası Başkanı Dr. Mustafa Eroğlu, Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, hemşire, ebe ve sağlık memurları katıldılar.

Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, toplumun kalkınması ve insanların yaşam kalitesinin arttırılmasının yolunun eğitimden geçtiğini belirterek oda olarak eğitim çalışmalarına katkı sunmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Tabipler Odası Başkanı Dr. Mustafa Eroğlu ise, "Eğitim ordusunu ne kadar güçlü kılarsak, geleceğimizi de o kadar güçlü kılarız" derken, Sağlık Müdür Vekili Dr. Ergin Kotan ise okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın aile içinde iyi bir eğitim almalarından söz edilemez, onun için okul öncesi eğitime katkı sunmalıyız" ifadesini kaydetti.

Sağlık eski İl Müdürü Dr. Sezai Demirel, okulun hizmete açılmasını görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, sağlık çalışanlarının ilk kez yoğun bir şekilde bir araya geldiğini kaydetti.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de son dönemde okul öncesi eğitime önem verildiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, 100 öğrenci kapasiteli ve özel projeli okulun tamamının sağlık çalışanlarınca karşılandığını belirtti.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, eğitim ile kalkınma arasında birebir ilişki bulunduğunu söyleyerek, çocuklarının eğitimine önem vermeyen ülkelerin gelişemeyeceklerini belirtti.

Okulun açılışından sonra sınıfları gezen Vali Halil İbrahim Daşöz, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız