SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlıkçılara ''İnsan ve Hasta Hakkı'' Semineri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki sağlık kurumlarında çalışan personele insan hakları konusunda seminer verildi.

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü'nün salonunda sağlık kurumlarında çalışan personele yönelik olarak, 'İnsan Hakları ve Hasta hakları' konulu seminer verildi. Seminere konuşmacı olarak Hasta Hakları İl Koordinatörü Tuba Aslan ile İl İnsan Hakları Eğitim Komisyonu Üyesi Murat Uluçay katıldı.

Seminerde konuşan İl İnsan Hakları Eğitim Komisyonu Üyesi Murat Uluçay, "İnsan Hakları demokrasi ile birlikte yeni toplumun yükselen değeridir. Bu olgunun hayata geçirilmesinde devletlerin ve uluslararası toplumun istekleri kadar tek tek insanların da toplumsal istek ve eğilim içinde olması gerekmektedir. Çünkü insan haklarının gerçek zemini insandır. Toplumda insan haklarının genel bir kabul ve yaşam biçimine dönüşmesinde ise eğitim en etkili araçtır" dedi.

Uluçay, insan haklarının özündeki hoşgörü, saygı ve dayanışma duygularının geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Hasta Hakları İl Koordinatörü Tuba Aslan ise seminerde yaptığı konuşmada, "İnsan sadece insan olmasından dolayı doğuştan bazı hakları kazanarak dünyaya adımını atmaktadır. Bu haklardan birisi de en temel hak olan sağlık hakkıdır. Bu hakkın sunumu kaliteli ve eşit olmalıdır. Hasta hakları, sağlık hizmetlerinden faydalanma ihtiyacı bulunan fertlerin sırf insan olmaları hasebiyle sahip bulundukları ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, milletlerarası antlaşmalar, kanunlar ve diğer mevzuatlarla teminat altına alınmış bulunan hakları ifade eder" dedi.

Aslan, Sağlık Bakanlığı'nın 1998 yılında Hasta Hakları Yönetmenliği'ni yayınlayarak yürürlüğe koyduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız