SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağlıklı Bir Yasa Çıkarttık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:03:20
A- A+ PAYLAŞ

6197 sayılı Yeni Eczacılık Yasası'nın çıkartılmasından dolayı, Malatya Eczacılar Odası tarafından AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a teşekkür plaketi verildi. 

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Malatya Eczacılar Odası'nı ziyaret ederek, Oda Başkanı Tahir Özelçi ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, "Eczacılar ile ilgili kanun çıkmasından dolayı verilen destek için Milletvekilimiz Öznur Çalık'a teşekkür ediyoruz. Sayın vekilimizin çok büyük çabaları oldu. Yeni kanun ile eczacılarla ilgili yeni düzenlemeler getirildi. Mesleğimiz ile ilgili güzel gelişmeler olacak. Yıllardır bekleyen bu sorunun çözülmesi bizleri sevindirdi" dedi.

Milletvekili Çalık ise, "Ne olursak olalım; milletvekili olalım, bakan olalım, ölene kadar mezar taşına kadar eczacı mesleğimizi, eczacı unvanımızı her zaman koruyacağız. Diğer sıfatların hepsinin gelip geçici olduğunu biliyoruz. Yaklaşık 50 yıldan beri bütün iktidarların değiştirmek istediği ancak değiştiremediği Eczacılık Yasası ile ilgili yasayı vermek, bize nasip oldu. Bütün siyasi partilerin desteğini alarak biz bu yasayı çıkarttık. Çok sağlıklı bir yasa çıkarttık. Eczacılığın tarifini yeniden yaptık. 3 bin 500 kişiye 1 eczane düşecek şekilde bir organize yapıldı. Yeni mezun eczacıların eczanelerde 1 yıl boyunca çalışması gerekiyor. Yeni eczacılar, artık mezun olur olmaz eczanesini açmayacak" ifadelerini kaydetti.

Ziyarette, Çalık'a teşekkür plaketi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız