SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlıklı Kilo Vermenin Yolları.!

A- A+ PAYLAŞ
 
Sağlıklı zayıflayabilmek için sadece az yemek yetmez. Sağlıklı çalışan bir metabolizmaya da sahip olmak gerekir.
 
Metabolizmamızın sağlıklı çalışabilmesi için ise doğru besinleri tercih etmek şarttır. İşte metabolizmayı hızlandıracak yiyecekler…
 
Özellikle metabolizma hızını arttıracak yiyecek türü olarak proteinleri örnek verebiliriz. Protein ağırlıklı beslenmek vücutta yağ yakmayı tetikleyeceği gibi, metabolizma hızını da arttırmaktadır. Proteinli besinler olarak tavuk, kırmızı et, balık, yumurta ve kuru baklagilleri sayabiliriz.
 
Protein bakımından zengin besinlere beslenmemizde yer verirsek, metabolizma hızımızın artması yönünden de doğru bir şey yapmış oluruz.
Bir diğer etkende su tüketmektir. Hızlı bir metabolizmanın en temel kurallarından biri de düzenli olarak su içmektir. Bunun metabolizma hızımızı düzenlemek açısından çok faydası vardır.
 
Metabolizma hızımızı düzenlemek açısından düzenli sebze, meyve ve salata tüketimi de yine çok önemlidir. Bu yiyecekler lif yönünden zengin besinler olduğu için bağırsak fonksiyonunu düzenlemektedir. Düzenli çalışan bağırsak da vücut ritmi açısından önemlidir. Metabolizmamızın hızlı kalmasını sağlar.
 
Bir diğer etken de yine süt ve yoğurt gibi proteinli besinlerin beslenmemizde yer almasıdır. Çünkü süt ve yoğurt gibi besinlerde aynı zamanda doğal olarak yağ yakıcı maddeler bulunur. Bu da metabolizmamızın doğal olarak çalışması açısından önemlidir.
 
Metabolizma açısından dengeyi sağlamak için, besin gruplarını dengeli tercih etmemiz gerekmektedir. Örneğin, öğünlerin içerisinde tabağın dörtte birini et grubuna, dörtte birini sebze grubuna ayırabiliriz. Diğer dörtte birini süt ve yoğurt, geri kalan dörtte birini de yine karbonhidratlara bırakabiliriz. Pilav ekmek makarna gibi yiyeceklere de yer vermeliyiz. Burada bizim için önemli olan, metabolizmamızı canlı tutmaktır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız